Yüksek Hidrolik Basınçlı Motosiklet Sistemi

Motosiklet tarihi boyunca gelişimini büyük tasarım ve emeklerle yapmıştır. Bu gelişim aşamasında küçük motorlu araçların yanında gün geçtikçe büyüyen motorlar yanında büyük teknolojilerde kullanılmıştır. Özellikle motor sporlarıyla uğraşan kişiler güçlü motorların yanında yüksek aerodinamik özellikleri olan motorları tercih etmeye başlamışlardır. Bunları tercih etmelerindeki temel sebep değişik yol şartlarında motorların kolaylıkla yol alabilme özelliğini arttırmaktır.

Motosikletler herkes tarafından tek tekerleğinden çekişli olarak bilinir ancak gelişmiş mekanik özellikleri olan bazı motorlar iki tekerlekten tahrik alarak yüksek olan motor güçlerini bu tekerleklere dağıtır ve bozuk ve engebeli yollarda daha rahat yol almalarını sağlarlar. Bu motorlar V8 sportsbikes olarak adlandırılır. Bu motorları Avusturalyalı mucit olan Drysdale İcat etmiştir. 2WD sistemi adı verilen iki tekerlekten güç alarak yola devam eden bu motorlar düşük çekiş durumlarında sistemi kilitleyerek yolda en rahat hareket eden tekerleğe güç verir.

Bu motorların gözde markası Drysdale 2x2x2 özellikli motoru sundu. Bu 2lerin anlamı iki tekerlek, iki tekerlek çekişi ve 2 tekerlek hidroliğidir. Bu sistemde hidrolik pompanın karmaşık devresi ile motor güç alır. Dar yollarda kolay manevra yapabilmesi için ön ve arka tekerlekler birbirleri ile senkronize olacak şekilde hareket eder ve daha rahat sürüş imkânı sağlar.

Yüksek Hidrolik Basınçlı Motosiklet Sistemi
Yüksek Hidrolik Basınçlı Motosiklet Sistemi

Kaynak: Gizmag

Paylaş
Önceki İçerik24 inç Toshiba TT301 Android Tablet Satışa Çıkacak
Sonraki İçerikLG G Pro Serisi Askıya Alındı
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz