YOUTUBE’A YİNE ŞOK !

Youtube‘da büyük bir güvenlik sızıntısı sonucu, büyük youtube yıldızlarının hesapları, geçmişte de birçok olaya imza atan Ourmine tarafından hacklendiği bildirildi. Aralarında Lilly Singh, Roman Atwood ve Ashley Hardell’in de bulunduğu yıldızlar, şok edici bir güvenlik ihlali sonucunda video başlıkları, video açıklaması ve biyografi gibi kısımlar #ourmine şeklinde değiştirildi.

Aralarında daha önce Mark Zuckerberg ile Twitter’in kurucusu olan Jack Dorsey gibi ünlülerin de hesaplarını ele geçirmeyi başaran Ourmine grubu, Youtuberlerin yayınlanmış videolarının başlık ve açıklamalarını değiştirerek ”Hey, biz OurMine’ız, endişelenmeyin güvenliğinizi test ediyoruz. Güvenliğiniz için bizimle iletişime geçin” şeklinde açıklamada bulundu. Yayınlanmış bu yazılar herkesin göreceği şekilde de yayınlandı.

OURMINE NE YAPMAK İSTİYOR?

SaldırIdan kısa bir süre sonra yayın yapan hack mağdurlarından Wranglerstar, YouTube’un saldırının nötralize edildiğini ve kişisel bilgilerin sızmadığını söyledi.

OurMine kendi kendini, çevrimiçi hizmetlerini sunmak ve zayıf güvenlik için bir ışık yakmak adına büyük sosyal medya hesaplarını hackleyen şeklinde tanımlamaktadır.

Grup, web sitesinde “Kötü niyetimiz yok ve yalnızca hesaplarınızın ve ağınızın gizliliği konusunda dikkat çekiyoruz” dedi.

OurMine, Nisan ayı başlarında yaşanmış benzer bir olayda, bir dizi tanınmış YouTube grubunun hacklenmesi sorumluluğunu üstlenmişti.

Kanallara uzun vadeli olarak zarar verilmedi ve olaydan birkaç saat içinde video dosya adları ve açıklamaları normal duruma döndürülmüştü.

Twitter’da daha önce Britney Spears adına, “RIP @britneyspears” ve “# RIPBritney 1981-2016” başlıklı kısa bir mesaj ve gözyaşı döken gözlü bir emoji yayınlanmıştı.

“Britney Spears kazayla öldü! Sana daha sonra anlatacağız” tweeti takip etmişti.

Wired. com’a göre, Google’ın CEO’su Sundar Pichai, risk sermayedarı Mark Suster, Randi Zuckerberg, Spotify’ın kurucusu Daniel Ek, Amazon CTO Werner Vogels ve aktör Channing Tatumda Ourmine hack kurbanlarının arasında yer alıyor. Tüm bu olayların ardından ise Youtube‘dan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz