Mercedes rakipleri ile rekabetini seçeneklerini genişleterek devam ederken süper otomobil sınıfını da ihmal etmiyor. Uzun zamandır dedikodu konuşulan ve Sls Amg’nin yerini alacak olan Mercedes AMG GT ile bu sınıftaki etkinliği devam ettirme yoluna giden firma yeni modelini tanıttı.

Yeni model Mercedes AMG GT Slr ve Sls AMG’den çokta uzak bir tasarıma sahip değil.  Yeni araç Sls AMG’ye göre 92 mm daha kısa ve +27 mm daha yüksek, genişliği ise Sls ile aynı miktarda. Led aydınlatma sisteminin başarı ile kullanıldığı aracın arka alanında daha büyük stop grubu yer alıyor. Set geçişlere sahip olan tamponu bulunuyor ve egzoz çıkışları ise Sls ‘den gösterişli görünüyor.

Mercedes AMG GT 19 inçlik jantlarının yanı sıra önde 295 / 35 ve arkada 295 / 30 Michelin pilot sport cup 2 lastikleri yer alıyor. Aracın içine baktığımızda dışı kadar gösterişli görünüyor. Alman firma kullandığı tüm parçalarda bütünlüğü sağlamış durumda. Aracın içinde C serisi veya S serisinde görebileceğimiz yenilikçi parçalar mevcut.

Firma Mercedes AMG GT ve Mercedes AMG GT S olarak iki farklı güç paketi ile tanıtıldı. Her iki araçta da 4.0 litrelik çift turbo beslemeli benzinli motor bulunuyor. İki aracın arasında 48 beygir ve 50 nm tork farkı var. Araçlarda şanzıman olarak Amg Speed Shift 7 ileri DCT yer alıyor.

Yeni Mercedes AMG GT Teknik Detayları
Yeni Mercedes AMG GT Teknik Detayları
Paylaş
Önceki İçerikVilner Alfa Romeo Brera
Sonraki İçerikAMD’nin Kaveri Küçük Bilgisayarlara Geliyor!
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz