Artık bütün çıkan yeni araçların motorlarının hem benzinle hem de elektrikli çalıştığı bir gerçek ve bu özellik gitgide yayılmaktadır. Bu sisteme sahip motorların yaygınlaşmasının temel sebeplerinden bir tanesi de doğaya daha az kirlilik vermesi. Bu sayede daha fazla çevreci motorlar üretilip insanların muhtaç olduğu doğal güzellikler daha fazla korunacaktır. Bu motorlar belli bir güç üretimini üzerinde bulunan Hibrit adı verilen elektrik motorlarından sağlayacaklar. Bu hibrit motorun çalışması kullanıcının çekme istediği güce bağlı olarak değişecektir. Yüksek devirde ve hızlanmak istendiğinde belli bir hıza kadar Hibrit daha sonra içten yanmalı motordan güç alınacaktır.

Volvo otomobil şirketi de son olarak XC90 modeli üzerinde bu şekilde motor kullandı. Volvo tarafında üretilen bu motor dünyanın en temiz ve güçlü elektirik motoru olarak geçmektedir. Kullanıcı istediği taktirde sadece yakıt yakarak güç üreten motoru seçip aracını daha aktif ve seri kullanabilir. Bu özelliği ile sadece 6 saniyede 100 km hıza ulaşmak oldukça kolay olacaktır. İstendiği taktirde bu araçtan dört tekerleğin tahrik alabilmesi sağlanabilir. Bu sayede Volvo aracı daha kendinden emin ve güçlü yol alacaktır.

Sürüş ekonomisinin oldukça önem kazandığı bu devirde bu tür sistemlere sahip araçlar kullanıcısına ve çevreye dost olacaktır.

Yakıt Ekonomisi Ve Çevreye Olan Dostluğu İle Volvo XC90
Yakıt Ekonomisi Ve Çevreye Olan Dostluğu İle Volvo XC90

Kaynak : Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz