YAHOO VE AOL , YENİ BİR ŞİRKET İÇİN BİRLEŞİYOR

Yahoo (YAHOF) ve AOL‘nin Verizon altında Oath adı altında yeni bir şirket kurması bekleniyor. Yeni şirketin, Verizon’un (VZ, Tech30) Yahoo satın alımının tamamlanmasının ardından bu yaz başlatması bekleniyor.
AOL’un başında bulunan Tim Armstrong, Yahoo’un satın alımına öncülük etmesinde yardım etti ve yeni şirketin bir tweet’le piyasaya sürülmesini sağladı.

Armstrong Twitter’da, “Billion+ Consumers, 20+ Brands, Unstoppable Team. #TakeTheOath. Summer 2017,” diye bir tweet attı. Yeni isim ilk önce Business Insider tarafından duyuruldu.

AOL‘un bir sözcüsü, açıklama yoluyla birkaç kurumsal kelime keşfi daha ekledi: “2017 yazında, dijital dünyadaki en yıkıcı markalardan birini başlatacağımıza bahse girebilirsiniz.”
Recode’dan bir rapora göre, Yahoo‘nun CEO’su Marissa Mayer‘in yeni şirkete katılması beklenmiyor. Armstrong’un yeni şirketi denetlemesi bekleniyor.
AOL, Recode raporu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Yahoo temsilcisi, Verizon anlaşmasının geçen yıl açıklandığında Mayer’den açıklamanın ötesinde yorum yapmaktan dahi kaçınmıştı.

Mayer, geçen Temmuz ayında “Şahsen ben de kalmayı planlıyorum” dedi. “Yahoo’yu seviyorum ve hepinize inanıyorum, Yahoo’yu bir sonraki bölümde görebilmem önemli.”
Yahoo‘nun bir sonraki bölümü muhtemelen Verizon şirketi satın almak için anlaşmayı kapattığında bu çeyrekte başlayacak.

Verizon Temmuz ayında 4,8 milyar dolarlık Yahoo’nun çekirdek İnternet ticareti satın almaya karar verdi. Verizon’un amacı Google’ın (GOOGL, Tech30) ve Facebook (FB, Tech30) ile rekabet etmek için Yahoo’nun milyarlarca kullanıcısını bir çevrimiçi reklamcılık santralı oluşturmak için kullanmaktı.
Ancak anlaşma, Yahoo‘nun bir milyardan fazla kullanıcıyı etkileyen iki büyük güvenlik ihlali yaşadığını ortaya çıkararak tehlike altına girdi.
Geçtiğimiz ay, Adalet Bakanlığı, Rus Federal Güvenlik Hizmetinin iki bürosu da dahil olmak üzere dört şahsın, Yahoo hesabının çalınmasıyla bağlantılı olarak, suçlamıştı.

Şubat ayında Verizon ve Yahoo, satın alım fiyatını 350 milyon dolar düşürmeyi ve ihlallere bağlı yasal yükümlülüklerin maliyetini ikiye bölmeyi kabul etti.
Bağımsız bir soruşturma, bu yıl Yahoo’daki “belirli üst düzey yöneticilerin” güvenlik ihlalini “doğru bir şekilde anlamadığı veya araştırmadığı” sonucuna vardı. Yahoo yönetim kurulu ayrıca Mayer’e nakit bonusunu vermemeyi seçti.

Yahoo’nun kalan varlıklarının adı değişiyor

Verizon, Yahoo’nun İnternet varlıklarını topladığında, Yahoo‘nun kalanı Altaba olarak yeniden adlandırılacak. Mayer satış bittikten sonra şirketin yönetim kurulundan istifa edecek.
Yahoo bildiğimiz gibi yapılabilir. Fakat en azından Oath ve Altaba‘ya her zaman sahip olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz