Wonderlandads virüsü bu güne kadar gördüğüm en belalı reklam virüslerinden biridir diyebilirim bu virüs tüm lisanslı virüs programlarını aşmayı başarmıştır. Ama çözümü yok mu? Var tabiki hemde kesin bir çözümü var.

Wonderlandads.com virüsü aslında bir virüs değildir arama motorlarının toolbarına yerleşen bir yazılımdır, bu yüzdendir ki virüs programları bunu engelleyemiyor. Wonderlandads virüsü ADSL hattına bulaşan bir yazılımdır, ve bu yazılımdan kurtulmak için şahsen ben çok uğraştım çok araştırdım yerli yabancı site bırakmadım, çoğu çok şey söyledi fakat hiç biri fayda sağlamadı. sadece arama motorlarının uygulama olarak eklenmiş ise o uygulamaları silmeniz, ama yinede bu illetten kurtulamıyorsunuz.

Bu Wonderlandads.com illettinden kurtulmanın 2 yolu var 1.incisi Kullandığınız modemin yazılımını güncellemenizdir büyük ihtimal ile kullandığınız ADSL modeminiz eskidir ve yazılımı Wonderlandads.com reklam yazılımını engelleyemiyor.

2.cisi ise ASDLmodeminizi değişmenizdir modemi değiştikten sonra ağa bağlanan tüm pclerin önbelleklerini temizlemeniz ve bu temizlikten sonra  yeni ADSL modeminiz ile birlikte ağa bağlanmanız olacaktır. Bu söylediğim iki yöntemden başkası işe yaramaz, bana verdiği zarar çok büyüktür, arama motorları beni virüs olarak algılamaya başladı ve internet sitelerim bile bu durumdan etkilendi diyebilirim. bu virüs sadece https de devreye girmiyor diğer tümünde devreye giriyor. umarım bu yazımız size fayda sağlamış olur bana sağladığı kesin sizede ilaç olması dileğim ile iyi çalışmalar…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz