Genellikle yeni bilgisayarlarda yüklü gelen Windows 10’da varsayılan dil nasıl değiştirilir sorusu kullanıcıların merak ettiği konulardan biridir. Dileyen kullanıcılar kendilerine yüklü olarak sunulan Windows 10 işletim sisteminin dilini istedikleri başka bir dile çevirebilirler. Bunun için takip edilmesi gereken yol ise şu şekilde takip edilir:

1.Başlat Menüsüne Girin:

Bilgisayarınızda yüklü olan Windows 10’un varsayılan dilini değiştirmek ve ek diller yükleyebilmek için yapmanız gereken ilk iş PC’nizin başlat menüsüne girerek oradan da Ayarlara tıklamak olacak.

2.Zaman ve Dil Ayarlarına Girin:

Ayarlar menüsünde karşınıza çıkan penceredeki Zaman ve Dil bölümüne girin ve buradan sol taraftaki menüde yer alan Bölge ve Açılan Ayarlar penceresinden Zaman ve Dil seçeneğine gelin. Buradaki dil seçeneğini açın.

3.Yeni Dil Ekle Seçeneğini Kullanın:

Dil menüsünde bulunan Dil ekle seçeneğine tıklayın.

4.Dil Seçimini Yapın:

Bu aşamada karşınıza çıkan onlarca dil seçeneğinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

5.Dili Varsayılan Dil Olarak Ayarlayın:

Windows 10’da varsayılan dili değiştirme işleminde seçilen dil bilgisayarın sistemine yüklenecektir ve bu dile tıklandığı zaman karşımıza çıkan varsayılan olarak ayarla seçeneğine tıklayarak Windows 10 işletim sistemimizin dil seçeneğini değiştirmiş oluyoruz. Windows 10 Single Language kullanıcıları sistemlerindeki diğer dilleri kaldırmak durumundalar. Çünkü bu sürüm sadece tek dil paketi ile kullanılabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz