Windows 10 ile birlikte gelen Universal Windows Platform (UWP) uygulamaları, uygulama kullanma alışkanlığımızı baştan aşağıya değiştirecek.
Tek bir uygulama bundan sonra telefondan masaüstü bilgisayara, tabletten “internet of things” diye tabir edilen nesnelerin interneti cihazlarına ve hatta oyun konsolu XBOX gibi farklı platformlarda kendisini adapte ederek çalıştırabilecek. Bununla kalmıyor Hololens denilen 3 boyutlu hologram görmenizi sağlayan gözlüklerimizde de bu uygulamaları çalıştırıyor olacağız. Tüm bu çalışması sırasında kendisini otomatik olarak bulunduğu cihaza adapte edebilecek.
Universal Windows Platform uygulamaları Windows Store’da Windows 10 birlikte gelen merkezileştirilmiş Windows Store’dan da Universal Windows Platform uygulamalarını tek bir çatı altında bulup indirebileceksiniz. Windows Store’da mobil, masaüstü, tablet ve XBOX için kendisine özel versiyonlarını da bulabilirsiniz. Bu merkez üzerinden yazılım gelişticileri uygulamalarını paylaşabilecekleri gibi ve belirli bir ücret karşılığında da satabilirler.
Windows 10 UWP uygulamaları geliştirmek için Windows 10 bir cihaz üzerinde Visual Studio 2015 ile birlikte Windows 10 SDK kurulması yeterli. Yeni bir Windows 10 uygulaması geliştirdiğinizde artık tek bir solution altında tek bir proje olarak göreceksiniz.

imaj2

Geliştirme esnasında uygulamanızın farklı cihazlar üzerindeki önizlemelerini, cihaz konumlarını aşağıdaki şekilde seçerek uygulamanız farklı ekran ve kullanımlarda nasıl davranacağını görebilirsiniz.

imaj3

Çalıştığınız bilgisayarda geliştirdiğiniz uygulamayı test edebileceğiniz gibi simülatör üzerinde de cihazınız desteklemese dahi dokunmatik tablet senaryolarını test edebilirsiniz; ayrıca cihazınızın donanımı Hyper-V destekliyorsa emülator üzerinde telefon uygulamalarınızı test edebilirsiniz.

imaj4

imaj5

imaj6

imaj7

Önümüzdeki günlerde de aynı uygulamayı IoT, Xbox ve Hololens gibi cihazlar üzerinde test etmeyi göreceğiz. Gördüğünüz gibi tek bir uygulama paketiyle farklı cihazları hedefleyerek uygulamanızı geliştirebilir ve bu sayede çok daha fazla kullanıcıya tek bir süreç ile ulaşabilirsiniz.

Haberin kaynağı: http://blog.microsoft.com.tr/?p=26801

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz