En önemlisi, bu ücretsiz güncellemeyle, platformun olgunluk noktasına eriştik. Bu noktada, Windows 10 kurulumunu bütün bir şirketi kapsayacak şekilde, güvenle önerebiliyoruz.

Bu güncellemeyle iyileştirilen deneyimler:

  • Açılış süresi gibi günlük görevlerdeki performans, aynı cihazda Windows 7’ye göre %30 hızlandı.
  • Cortana ile, Cortana Notebook içinde not almak için cihazınızın kalemiyle karalama şeklinde bile not alabilirsiniz. Cortana, hatırlatıcı kurmanıza yardımcı olmak için, yazdığınız telefon numarasını, e-posta adresini, hatta fiziksel adresi bile algılar. Cortana ayrıca artık etkinliklerinizi ve sinema rezervasyonlarınızı da takip edebilir. Ne zaman nereye gideceğinizle ilgili size yardımcı olacak hatırlatıcılar gönderebiliyor, hatta Uber** için rezervasyon ve izleme opsiyonu da var. Her pazar için farklı özelliklerle ve deneyimlerle uyarladığımız Cortana’yı Japonya, Avustralya, Kanada ve Hindistan’a (İngilizce) sunmanın heyecanını yaşıyoruz.
  • Microsoft Edge, geliştirilmiş bir performans ve güvenlik sunuyor. Bu güncellemeyle Microsoft Edge, Favorilerinizi ve Okuma Listenizdeki ögeleri cihazlarınız arasında senkronize ediyor; böylece en çok ilgilendiğiniz konuya kolayca dönebiliyorsunuz. Bir de, Microsoft Edge’de alışveriş yaparken Staples, Macys ve Best Buy gibi sevdiğiniz mağazalardaki en iyi kuponlar konusunda Cortana sizi bilgilendiriyor.

Ayrıca, Mail, Takvim, Fotoğraflar, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitare ve daha fazlası için birçok iyileştirme sunuldu!

Kurumsal PC’nin Rönesans’ı

Bugün kurumlarda kullanılan PC’lerin çoğu karmaşık bir dünyaya saplanmış durumda. Geçtiğimiz yıllarda, cihazlardan beklentilerimiz ve iş yerlerimiz değişti. İnsanlar, kişisel ve profesyonel kullanım deneyimlerini birlikte içeren, sürekli güncel yazılımlarla düzgün çalışan, güvenli olan ve dokunabilecekleri cihazlar talep ediyor. Kendi cihazlarını, bildiği ve sevdiği uygulamaları, işyerinde kullanmaya duyulan ihtiyaç büyüyor.

IT uzmanlarımız artık daha fazlasını sunabilecek. Bu ilk büyük Windows 10 güncellemesiyle, hem şirkete ait hem de BYOD (çalışanların kendilerinin getirdiği cihaz) cihazlarında yönetim sağlayan ve kullandıkları cihazlarda yükseltme yapan tüm cihaz tiplerinde çalışan ilk platform sayesinde IT uzmanlarımızı güçlendiriyoruz. Hâlihazırda Windows 10, 12 milyon kurumsal PC dâhil 110 milyondan fazla cihazda çalışıyor ve yeni çalışma tarzımızı kapsadığı gibi eskiyle de uyum içinde.

Sürekli İnovasyon için IT’yi Kolaylaştırmak

Bu güncellemeyle IT uzmanları için tasarlanmış iki ücretsiz servis sunuyoruz. Bunlar, bugünün karmaşıklığından modern işyerine köprü oluşturarak kontrol sağlayacak ve güvenilir, kaliteli servisler sunacak. Bu servisler:

  • Windows Update for Business, azaltılmış yönetimsel maliyetlerle cihazları güncel tutarken ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılarken kurum içi güncellemelerin kurulumu üzerinden IT kontrolü sağlıyor. Özelliklerinden bazıları, cihaz gruplarını aşamalı olarak kurulumlara hazır hale getirmek ve şebeke optimizasyonlarıyla kurulumları ölçeklemek.
  • Windows Store for Business, IT uzmanlarına Windows 10 uygulamalarını bulma, sahip olma, yönetme ve dağıtma konularında esnek bir yöntem sunuyor. Bu özellik, hem Windows Store, hem de özel hatlı iş uygulamaları için geçerli. Kurumlar, uygulamaları direkt bir şekilde atama, özel bir mağazada yayınlama ya da yönetim çözümlerine bağlama gibi konularda kendi tercih ettikleri dağıtım yöntemlerini seçebiliyor.

Modern İş Yeri için Cihaz Seçeneklerini Yönetmek

Yayınladığımız güncelleme, IT uzmanları için tasarlanmış iki yeteneği sunuyor. Bunlar, etkili ve güvenli bir şekilde farklı cihazları kullanarak işlerini tamamlamalarını sağlayarak insanları güçlendiriyor.

  • Mobil Device Management, PC’leri, tabletleri, telefonları ve Nesnelerin İnterneti’ni içeren tüm Windows cihaz ailesini yönetmek için Enterprise Mobility Management’in tüm gücünü kullanarak IT uzmanlarını güçlendiriyor. Windows 10, cihazdan uygulamaya ve uygulamadan bu cihazlardaki veriye doğru olan BYOD senaryolarını güvenli ve sağlam bir şekilde yönetebilen tek platformdur. Ve Windows 10, şüphesiz, PC’lerde halihazırda kullanılan altyapı yönetimiyle tamamen uyumludur. Bu, IT uzmanlarına iki yetenek arasında nasıl köprü oluşturacakları konusunda kontrol sağlar.
  • Azure Active Directory Join, insanların tek bir giriş yapmasını sağlarken Windows ayarlarında ve tüm Windows 10 cihazlarındaki veriler arasında güvenle gezme imkanı tanıyan tek bir dizin sunarak IT uzmanlarını güçlendiriyor. AAD birleşimi ayrıca, şirket bünyesinden herhangi birinin birkaç basit tıklamayla yapabileceği, herhangi bir makineyi kuruma hazır bir makine haline getirme olanağı da sunuyor.

Kurumunuzun Güvenliğini Sağlamak

Her hafta, farklı bir büyük veri açığı haberine rastlıyoruz. Bu durum, işletmelerin üretkenliğini, müşteri güvenini azaltıyor ve işletmeye büyük bir darbe vuruyor. Bu açıkların fark edilmesi genellikle 200 günden fazla sürüyor ve çok büyük maliyetlere neden oluyor. Endüstri uzmanları, bu yılın sonuna kadar iki milyondan fazla kötü amaçlı yazılım uygulaması görüleceğini tahmin ediyor. Biz Windows 10’u müşterilerimizi çağımızın bu tehditlerinden korumak için tasarladık ve Windows 10’u şimdiye kadar sunulan en güvenilir platform olarak güçlendirmeye aşağıdaki gibi özelliklerle devam edeceğiz:

  • Credential Guard, donanım tabanlı, sanallaştırılmış bir ortamın içindeki kimlikleri korur ve birçok büyük saldırıda popüler bir şekilde kullanılan “pass the hash” saldırılarını kırıyor.
  • Device Guard, kötü amaçlı yazılım yükleyen davetsiz misafirlerden korunmak için Güvenli Açılışı kullanır ve şirket bilgisayarlarının güvenliğinin sağlanmasına yardımcı oluyor.
  • Windows Hello***, parmak izi ve yüz tanımayı içeren kurumsal ölçüde biyometrilerle insanların parolalarıyla vedalaşmalarını sağlıyor.
  • Windows Defender, ücretsiz anti-malware hizmetimiz her gün neredeyse 300 milyon Windows cihazını koruyor.

Kurumsal veri koruması, yakında, kurumsal veriyi müşteri verisinden ayırarak ve kapsayarak kurumsal verinin korunmasına yardımcı olacak. Bu adım şu an için belirli sayıda kurumsal müşteri ile test aşamasında ve kurumsal veri koruması yakında Windows Insider’lara sunulacak. Windows 10 varken, başka hiçbir yerde şirketiniz için daha sağlam bir koruma teklifine rastlamayacaksınız.

Sunulan güncellemede ayrıca, söz verdiğimiz gibi, kurumsal müşterilerimize eğer isterlerse tüm telemetri verilerini kapatma imkanı sunuyoruz. Bu veriler bizim sağlam, güvenli ve daha keyifli bir kişileştirilmiş deneyim sunmamızı sağladığından şiddetle bunun tersini öneriyoruz. Üçüncü parti uzmanlarla çalışmayı ve sizden gelen geribildirimleri  bu önemli başlığa dahil etmeyi sürdüreceğiz.

Windows Insider’larımıza Teşekürler

Wındows Insider Programını ve bu açık, işbirlikçi sürecin Windows 10’un inşasındaki seçimlerimiz için nasıl kritik bir önem taşıdığını çok konuştuk. Zamanlarını ve enerjilerini programa ayırmaya devam eden Windows Insider’lara teşekkür etmek istiyorum. Bu süreç boyunca Kurumsal Insider Programımıza da yatırım yaptık. Bu programda ekibimiz karmaşık kurumları ve kurumların ihtiyaçlarını, cihazları için ideal bir çözüm olan Windows 10’a adapte ediyor. Daimler, NESTLE, KPMG, Hendrick Motorsports, Virgin Atlantic ve PGA Tour gibi şirketlerle binlerce saat çalıştık. Windows 10’u muhteşem yapan zaman yatırımları için bu kurumların her birine ne kadar teşekkür etsem az. IT partneri liderliğindeki kurulumumuz içerisinde, bu şirketlerle deneyimlerimizi birleştirdik. İşletmelerinizi Windows 10’a yükseltmek için, hepinizle partner olduğumuz gibi, güncelleme yapmaya devam edeceğiz.

Her zamanki gibi, geri dönüşlerinizi iple çekiyoruz!

*Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, Windows Update ayarlarınız dahilide Kasım güncellemesini alacaksınız. Eğer Windows 7 ya da Windows 8.1 kullanıyorsanız ücretsiz yükseltme teklifinin keyfini çıkarın ve Windows 10 yükseltmenizin bir parçası olarak Kasım güncellemesini alın.

** Yalnızca ABD’de kullanılabilir

***Donanıma bağlıdır.

Haberin kaynağı: blog.microsoft.com.tr/?p=31891

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz