MICROSOFT CREATORS UPDATE’TEN ÜZEN HABER

Microsoft, birkaç hafta önce bir sonraki önemli Windows 10 güncelleştirmesini yayımladı. Creators Update olarak adlandırılan yazılım güncellemesi resmi olarak 11 Nisan’da yayınlandı, ancak Hardcore Windows 10 kullanıcıları muhtemelen güncellemenin son sürümünü daha önce kullanmaya başlamıştı.

Bununla birlikte, güncelleme hizmetinin tamamen kusursuz olmadığını ve Microsoft şu an bununla alakalı bir yol haritası çizmekte. Şirket kullanıcıları, kullanıcıların manuel olarak kurulum yapmamalarını, şayet yaptıkları takdirde bazı kararlılık problemleri ortaya çıkaracağı konusunda açıklamalarda bulundu. İlk zamanlardan beri Windows 10‘a zorla geçmenizi için direnen Microsoft’un bu hamlesi tabii ki fazlasıyla ironi.

Microsoft, Windows sitesindeki bir blog yazısında, Creators Update Güncellemesini yayımladıktan sonra aldığı geri bildirim sonrasında bir güncelleme “bloğu” oluşturduğunu açıkladı.

Görünüşe göre, eski sistemlerde yükseltmeden önce düzeltilmesi gereken bazı sorunlar var. Bu nedenle, Microsoft şu anda manuel olarak Windows 10 yüklenmesine karşı:

Microsoft :” Sorun yaşayacağını bildiğimiz cihazlara yönelik güncellemeyi engellemek, kontrollü satış sonrası yaklaşımımızın kilit noktasıdır. Kullanıcı etkisine dayalı olarak nelerin engelleneceğine karar veriyor ve engelleme sorunları, mümkün olan en kısa sürede çözümü için yüksek öncelik taşıyor. Bu sorunu çözmek için gereken süre boyunca, bu soruna maruz kalan müşterilerin sayısını sınırlamak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Microsoft, etkilenen kullanıcılar yardımıyla, bir Broadcom radyosu kullanan Windows bilgisayarlarını etkileyen bir Bluetooth sorununu tespit etti; bu, şimdilik güncellemeyi durdurmak için iyi bir neden. -Microsoft’un forumlarından daha fazla bilgi edinebilirsiniz-

Şirket, sorunlar giderildiğinde Windows 10 Creators Update‘in kullanıcılara otomatik olarak sunulacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz