Kablosuz modem internet sinyalini bilgisayarlarda bulunan kablosuz ağ aygıtlara aktararak çalışan bu sisteme alıcı verici diyebiliriz. İstenilen verime göre ulaşabilmek için her iki tarafta işlem yapmamız gerekmektedir.

Güncel Sürücüler ve Güncel Firmware Sürücüsünü Kullanmak

Firmware ile sürücü bu noktada karıştırılabiliyor. Bilgisayarımıza yüklediğimiz de ve ağ durumunu gösteren yardımcı yazılımlara sürücü değildir. Firmware modem içindeki bulunan yazılım güncellemesine denir. Ulaşmak için,  “192.168.2.1/ ya da 1,1 ile biten ip adresleriyle ara yüze giriş yapabiliriz. Modemin marka ve modeli bilgileriyle üretimcinin web sitesinden güncel olan Firmware dosyasını bilgisayarınız indirip modeminize kurabiliriz. Yanlış ya da uyumsuz Firmware dosyasını yüklemek istediğimizde modemin yanma riski bulunduğunu unutmayın.

Kablosuz ağ erişimini sunduğumuz aygıtımızın WLAN sürücüsünün en güncel olması kaliteyi artıracaktır. Sürücü bulmakta güçlük çekenler modemin marka ve modelini yazarak Google’ dan arama yaparak istedikleri modemin sürücüsüne ulaşabilirler.

Modem ve Ağ Ayarlarına Nasıl Erişip, Şifreleyebiliriz?

Şifresiz Wİ-Fİ ağlarına bağlanmanın oluşturduğu güvenlik risklerini yazmak kalksak bunun için sayfalar yetersiz kalabilir. Bu nedende dolayı kablosuz ağınızı mutlaka ama mutlaka şifreleyin. WEP sistemi ise güvenli şifreleme sistemi değildir. Bunun için mutlaka WPA-2 tercih etmelisiniz. Modem yönetim ekranına erişimi sağlayıp, şifre koymadıktan sonra kablosuz ağanıza şifre koymanın hiçbir mantığı da kalmıyor.

QoS ile Ağ Kullanıcısına Hız Kısıtlaması Nasıl Yapılmaktadır?

Cihaz türüne ve kullanım amacına göre değişmektedir. Kablosuz ağı kullanan aygıtlara sizin belirleyeceğiz hız limitleri koyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 8 mbit bant genişliğine sahip internet ağınızda durmadan oyun oynayan komşunuzun hızını 2 mbit ile sınırlayıp, 6 mbit’ i tek başınıza mükemmel bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bu özellik aktif olmadığı zamanlarda bağlanan herkes internet ağ genişliğini gelişi güzel kullanacağı için ağınızda ağırlaşmalar meydana gelecektir. Bu işlemi modem ara yüzündeki Qos menüsünden yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz