WHATSAPP’TAN BOMBA ÖZELLİK!

WhatsApp yakın zamanda tüm kullanıcılarına, yeni bir özelliği sunmayı hedefliyor. Yeni özelliğin test aşamasında olduğu belirtildi. Artık Whatsapp Yanlışlıkla Gönderilen Mesajı Silme olanağı kullanıcılara sunulacak. Mesajlaşma devi WhatsApp, kullanıcıların daha önce göndermiş oldukları mesajları silmesine olanak tanıyacak olan ”Unsend” seçeneği üzerinde çalıştığı hakkında dedikodular oldukça uzun süredir mevcut.
Şirket, bu yeni özelliği WhatsApp Web‘in yeni bir beta sürümünde test etmekte, @WABetaInfo kullanıcılara gönderilmiş olunan mesajları iptal etmek için beş dakikalık süreyi yürürlüğe koymuştu. Ancak teste edilmekte olan bu özellik sayesinde kullanıcılar artık zaman kısıtlaması olmadan, geçmişe dönük mesajları iki taraflı olarak silebilecek..

BEŞ DAKİKADAN SONRASI DA SİLİNEBİLİNECEK

Beş dakikadan fazla olan mesajlarda artık silinebilecek. WhatsApp, yeniliği bir adım öteye taşıyacak gibi.

Bu arada, WhatsApp for Android’in yeni bir beta sürümü, metin biçimlendirme için yeni kısayollar sunacak.
Şu anda, kullanıcılar mesajlarını biçimlendirmek için bir dizi komut’u hatırlamak ve uygulamak zorunda. Örneğin, metni koyu yapmak içi *bu* gibi iki yıldızın arasında yazı yazmalısınız. Bu yazıyı italik hale getirmek içinse, kullanıcıların ”_bu_” gibi iki alt çizgi arasına yazı yazmaları gerekiyordu.

Kullanıcılar bu komutları öğrenmek ve yazmak yerine, kullanıcılar dokunarak basılı tuttuğu metni, alıntı olarak seçtiğinde, uygulamanın test sürümü tüm biçimlendirme seçeneklerini gösterecek.
Testlerden geri gelen bir bildirim olumlu bulunacak olursa, WhatsApp gelecekteki güncellemelerde bu özellikleri tüm kullanıcılara sunacak.

BASKI, İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN

Uygulama, çoğu insanın gözünde adil olmayacak bir şekilde, geçen ay Westminster saldırılarının ardından İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd‘un ağır baskısı altında geldi. Rudd, milyonlarca kullanıcının gizliliğini koruyan ve siber suçlulara karşı güvende tutmak için uçtan uca şifreleme kullanımına sert tepki göstermişti. Şifreleme, bankalar ve hükümet web siteleri tarafından da kullanılabiliniyordu.

Bununla birlikte, WhatsApp, bu yaz beklenen bir anlaşmayla, kullanıcıların verilerini ana şirket Facebook’la tekrar paylaşmaya başlayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz