Volvo’nun otomotiv piyasasındaki en dayanıklı ve güvenlik donanımı açısından en iyi araçları üreten marka olduğu aşikar. Volvo şimdilerde Ar-Ge çalışmalarına güç katarak, akıllı kamyonlar üretmenin peşinde. Akıllı kamyonlar ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Otomotiv piyasasındaki teknolojiler gelişmeye, geliştirilmeye ve bu teknolojilere yenilik gelmeye devam ediyor. Android gibi işletim sistemlerinin zamanla araçlara entegre edilmesi ile beraber, birbirinden farklı araç teknolojileri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Otomotiv piyasasının en dayanıklı ve en güvenli araçlarını üreten Volvo markası da Ar-Ge çalışmaları sayesinde yeni teknolojiler ile piyasadaki hakimeyetini sürdürmeye devam ediyor.

Volvo’nun son olara yayınladığı bir video, markanın akıllı kamyonlar üzerinde çalıştığını doğrular nitelikte. Yayınlanan videoda akıllı kamyonların kaza risklerini neredeyse sıfırlayacak ve bu şekilde araçların şehir içinde dahi rahatlıkla kullanılabilecek bir teknolojiyle donatıldığı gösteriliyor.

Yayınlanan videoda da görüleceği üzere, kamyonlarında içinde onlarca kamera ve sensör, birbirinden farklı akıllı sistemleri içinde barındıracak. Bu sensörler, çevredeki tüm hareketleri izleyip değerlendirerek, olası bir kazayı önlüyor.
Araştırma ve Geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten üretici Volvo, 5 ile 10 yıl arasında bu teknolojilerin şehir içi trafiğinde yaygınlaşacağını ifade ediyor. Nihayetinde, yenilikçi otomotiv teknolojileri gelişmeye ve geliştirilmeye devam ediyor. Bu çalışmalar aksamadan devam ettiği takdirde, önümüzdeki 15 yıla kadar trafik kazalarında büyük bir düşme meydana geleceği aşikar.

Paylaş
Önceki İçerikTEB Girişim Evi ve ETicaretSEM Ortaklığından Büyük Girişim
Sonraki İçerikiOS 8’de Bluetooth Hizmeti de Sorunlu
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz