Volsvagen Araçlarını Geri Çağırdı

Büyük üreticilerin hepsi üretim süresince hatasız parça ya da montaj yapmak için birçok önlem alırlar bu önlemlerden bazıları üretim sahasında bazıları montaj hattında bazıları da bitmiş ürünün paketlenmesi öncesi yapılan kontrollerde görülürler. Bu hataların müşteriye ulaşmaması için birçok önlem olabilecek sistemler geliştiren bu şirketlerin istemedikleri tek şey hatalı bir ürünün müşteriye ulaşmasıdır. Bu sistemlerin en çok kullanıldığı sektör otomotiv sektörüdür. İş böyle ki bu sektör hatasız ürünlerinin üretimi için kendisine özel 16949 adında bir de kalite belgesi geliştirmiştir. Ana otomotiv şirketleri dışarıdan aldıkları ürünü üreten firmaların bu belgeye sahip olması şartını aramaktalar.

Bu kadar büyük önlemlere karşı büyük otomotiv üreticisi olan Volsvagen firması son olarak 2014 ve 2015 yıllarına ait olan Jetta, Passat ve Bettle modellerindeki sorun yüzünden bu araçları geri çağırma kararı aldılar. Risk faktörünün yüksek olduğu bir bölge olan yakıt conta kapağında ki sorundan dolayı araçları geri çağıran firma sorunu giderdikten sonra müşterilerine araçlarını tekrar iade etmektedir. Bu sorun ile otomobilin yakıt bölümünden yakıt sızma ihtimali olacağı ve bu nedenle yangın riskinin artacağı belirtildi.

Yüksek uğraşlara giren bu şirket böyle bir önlemler alarak Volsvagen müşterilerine verdiği önemi ortaya çıkarmış durumda.

Volsvagen Araçlarını Geri Çağırdı
Volsvagen Araçlarını Geri Çağırdı

Kaynak: Autoblog

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz