Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, mobil iletişimin gelecek teknolojilerini herkes için erişilebilir kılmaya devam ediyor. Abonelerine son teknoloji akıllı cihazları sunmayı hedefleyen Vodafone, Mobil Dünya Kongresi kapsamında 21 Şubat’ta Barselona’da gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan ve üstün donanım özellikleri ile dikkat çeken LG G5 yeni akıllı telefonu çok yakında “Vodafone Çok Satanlar Masası” avantajlarıyla satışa sunacak.

24 VE 36 AY TAKSİT SEÇENEKLERİYLE SUNULACAK

Koreli üretici LG’nin en yeni ürünü LG G5, üstün teknolojisi ve akıllı cihaz dünyasına yepyeni bir soluk getiren özellikleri ile dikkat çekiyor. LG G5, 5.3 inç ve 2K (1440 x 2560) çözünürlüklü ekrana, Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye, 2800mAh bataryaya, 16 megapiksel geniş açılı çift arka ve 8 megapiksel ön kameraya sahip bulunuyor. LG G5’in öne çıkan özellikleri arasında arka bölümünde bir parmakizi tarayıcı, “Always On” özelliği ve hızlı şarj olan batarya dikkat çekiyor. LG G5, diğer LG modelleri gibi kullanıcılara genişletilebilir depolama sunuyor.

Vodafone Çok Satanlar Masası’na katılacak LG G5, tarifeye ek 24 ve 36 ay taksit seçenekleriyle  Vodafone’luların mobil internet dünyasında bir adım öne geçmesini sağlayacak.

İşte LG-G5 amaçlı beklenen o teknik özellikler. LG G5 nitelikleri baz alındığında, cihazın dizayn mananında V10 ve G4 içinde tek çizgiye sahip olacağını ifade etmek olası. Çünkü şu ana civarı piyasaya sızan verilere yönelik LG G5’te de benzer V10 modelinde meydana geldiği benzeri 2. tek ekran olacak. Bununla Birlikte G5’in, selefi G4’ün ana hatlarına sahip olacağı da söylemler içinde. LG G5 özelliklerine konusunda en tam olarak bilgi ise telefonun gücünü, Snapdragon 820’den alacak olması.

Bugüne civarı evrensel bağlamda Qualcomm’dan şaşmayan LG, Snapdragon 810’da meydana gelen ısınma sorunlarından dolayı, G4 ve V10 modellerinde Snapdragon 808’i seçim etmişti. LG’nin yepyeni nesilde, Qualcomm’un üst düzey modeller amaçlı geliştirdiği Snapdragon 820 yonga setini kullanmasına kesinlikle gözüyle bakılıyor. LG G5 modelinin netleşen tek diğer özelliği ise, RAM ölçüsü. G4 ve V10 modelinde 3GB RAM kullanan Güney Koreli üreticinin, LG G5 modelinde ise 4GB RAM sıkması bekleniyor.

1440×2560 megapiksel çözünürlüğünde 5.6 inçlik IPS LCD tek ekranla geliyor olacak meydana gelen LG G5 kamera nitelikleri ile de göz dolduruyor. LG G5 Kamera Özellikleri Güney Koreli üreticinin yepyeni ev amiral gemisi LG G5 modelinde, kamera tarafında da mühim güncellemeler yapması bekleniyor. LG G5 kamera nitelikleri baz alındığında da hayli iddialı tek model olacağa benziyor.

LG G5’te 21 Megapiksellik, OIS ve laser autofocus destekli tek ana kamera bulunacak. 4K video kaydı da yapabilen bu ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde tek ön kamera eşlik edecek.

vodafone-kullanicilarina-lg-g5-surprizi

LG G5 Batarya Özellikleri LG’nin yepyeni amiral gemisinin en tek sürü heyecan edilen yönlerinden tek ötekisi de bataryası. Şayet piyasaya sızan bilgiler doğruysa, LG G5 batarya nitelikleri ile de hayli ön tasarıya çıkacak benzeri görünüyor.

LG G5’in 3500 mAh gücünde tek batarya kullanmasına kesinlikle gözüyle bakılıyor. İşin harika yönüyse bu batarya miktarının tek takım sızıntı kaynaklarında 4000 mAh gücünde olması. Netice olarak, LG G5 bahsi geçtiğimiz batarya miktarlarıyla gelirse, rakiplerini pil müddeti konusunda hayli zorda bırakabilir. Ayrıca dip not olarak, LG G5’in çabuk şarj niteliğine sahip olacağını da belirtelim. LG G5, bugün MWC 2016 kapsamında yapılan etkinlikte resmi olarak tanıtıldı.

LG, bu kez yeni amiral gemisinde tümüyle metal bir kasa kullanmayı tercih ederken, çıkartılabilir batarya ve microSD bellek kartı yuvasından da feragat etmedi. Bu durum oldukça önemli; zira Samsung geçtiğimiz yıl Galaxy S6’sı için her iki özellikten de vazgeçmek zorunda kalmıştı. Teknik özellikleri değerlendirmeden önce, LG G5’in “magic slot”undan bahsetmekte yarar var.

Kasanın alt kısmında bulunan Magic Slot, hem pilin kasadan çıkmasını sağlıyor, hem de bazı aksesuarların telefona eklenmesine imkan tanıyor. Bu sayede LG G5, bir nevi “modüler telefon” haline geliyor. Ayrıca artık, bataryaya ulaşmak için telefonun arka kapağını çıkartmak gerekmiyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz