APPLASH GİZLİLİĞİ İHLAL Mİ EDİYOR?

Buna AppFlash deniliyor. Bu fikir, biraz endişeli hissettirebiliyor. Verizon’un Android akıllı telefon uygulaması, kullandığınız uygulamalar, telefon numaranız ve daha pek çok konuda bilgi toplayabilmekte dahası ise, rehberinize ulaşabilmektedir. Daha da kötüsü Verizon, Applash’ın kişisel bilgilerinizi, sahip olduğu diğer şirketlerle, özellikle de AOL ve Yahoo ile paylaşabileceğini söyledi.

Bunun olumlu yönü, AppFlash‘in film listeleri, restoran yorumları ve beğeninize göre uyarlanmış benzeri içeriği size sunması. Ancak gizliliğinize değer veriyorsanız, AppFlash rahatsız edici yeni bir gelişmedir. ABD senatosu, Internet Servis Sağlayıcılarının reklamverenleri için sizin hakkınızda ne kadar çok bilgi toplayabileceğini sınırlamak için bir FCC önerisini geri çekmişti. Verizon’un bilgilerinizi toplamasını istemezseniz, -ki buna gerek yok- AppFlash’in Android cihazınıza kurulmadığından emin olun.

Verizon, programa dahil olmanız durumunda AppFlash’in çalıştığını birçok kaynakta bildirdi. Uygulamayı dilediğiniz takdirde silebilirsiniz K20 V.

Verizon’un AppFlash’i Devre Dışı Bırakma ve Sınırlandırma

Verizon‘un AppFlash gizlilik politikasına göre, “AppFlash’in cihazınızdaki ayarları kullanarak cihazınızla ilgili yer ve irtibat bilgilerini toplamasını kontrol edebilirsiniz.”

Android‘de Konum Servisleri ayarlarınızı kapatmak veya yönetmek için, Ayarlar >> Kişisel >> Konum Hizmetleri’ne gidin. Alternatif olarak, Ayarlar >> Uygulamalar‘a gidip AppFlash‘i seçin, ardından İzin’in altında “Konum” u kapatın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz