Haziranda uzaya Türksat 4B yeni uydumuz fırlatılacak!

Haziran ayında fırlatılacak olan  Türksat 4B uydumuz ile İnternetimiz hız olarak çok daha ileriye taşınacak ve İnternet fiyatlarında önemli düşüşler olması bekleniyor.

Televizyon yayınlarında daha kaliteli bir hizmette sunulması bekleniyor..

Yapılan açıklama aşağıdaki gibidir!

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, yapmış olduğu açıklamada, Japonya’da Mitsubishi Electric (MELCO) firmasının Kamakura’daki uydu üretim merkezinde yapımı, 4 Haziran 2014’te tamamlanan Türksat 4B uydusunu en kısa dönemde fırlatmak ve işletmeye almak istediklerini ifade etti .

PATMALA FIRLATMA İŞLEMİNİ DURDURDU!
Uydunun fırlatacağı Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü‘ndeki proton roketinin, 16 Mayıs’ta Rusya’nın haberleşme uydusunun fırlatılması esnasında patladığını, bunun üzerine uydu fırlatma işlemlerinin durdurulduğunu açıklayan Gül, Baykonur’da 28 Eylül’de uydu fırlatma çalışmalarının tekrardan başladığını açıkladı .

Türksat 4B uydusunun fırlatma işlemlerinin MELCO’nun sorumluluğunda olduğunu ifade eden Gül, “Uydumuzun bir an önce fırlatılması ve işletmeye alınması için Rusya devleti nezdinde girişimlerimiz oldu. Girişimlerimizle uydumuz, haziran ayında fırlatılacak” diye belirtti .

Gül, haberleşme uydusunun, Baykonur Uzay Üssü‘nden fırlatılmasının peşinden yörüngede teslim alınacağını, uydunun Avrupa, Asya, Orta Doğu ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacağını belirtti .

İNTERNET ERİŞİMİ İÇİN DE KULLANILACAK!
Türksat 4B uydusunun İnternet erişimi için de kullanılacağını bildiren Gül, “Diğer uydularımız üzerinden İnternet erişimi esasen sağlıyoruz.

4B uydusu ile hem kapasitemiz artacak hem de İnternet maliyetleri düşecek” diye açıkladı .

Uydu, yüksek hızlı İnternet hizmetinin yanında televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacak. Yaklaşık beş ton ağırlığında, 9 kilovat elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü ise 30 sene olacak.

Haziranda uzaya Türksat 4B yeni uydumuz fırlatılacak!
Haziranda uzaya Türksat 4B yeni uydumuz fırlatılacak!

Türksat 4B Uydusu Türkiyeyi teknolojik gelişme olarak daha ileriye taşıyacak olması anlamına geliyor..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz