Aytaç : ”Türkiye’nin %62’si korsan yazılım kullanıyor!”

Microsoft Türkiye genel müdür yardımcısı Cavit Yantaç, Türkiye’de orjinal yazılım kullanma oranının çok düşük olduğunu belirterek, ”Ülkemizdeki yazılımların korsan yazılıma oranı %62 seviyesinde. Bu da, kullanılan her 100 yazılımdan 62’sinin illegal olarak güncelleştirme yapmadıklarını göstermekte” dedi.

Ayrıca Yantaç, Türkiye’nin korsan yazılım kullanan ülkeler skalasında önemli bir noktada bulunduğuna değindi. ”Yalnızca Microsoft değil, pek çok yazılım firmasının ürünlerinin de korsan olduğuna dikkat çekti. Ülkemizdeki korsan yazılım kullanma oranın yüzde 62’lerde olduğunu, bunun da her 100 sistemden 62’sinin illegal olduğuna işaret etti.

Yantaç, güncellenmemiş yazılımların güvenlik bakımından fazla zaaf taşıdığına değinerek, ” Son zamanlarda artan, bilgisayarların şifrelenme sebebiyle kullanılamamasının en büyük sebebinin, korsan yazılım ve güncellemelerin yapılmaması” şeklinde açıkladı.

Sistemlerin artık gelişen çağda, buna paralel olarak gelişen teknolojiler sebebiyle daha basit ve hızlı hackelenebildiğini söyleyen Yantaç, ” Sürekli güncelleme halindeki bir sistemi, hacklemek oldukça zordur ama uzun zamandır güncellenmemiş bir sistemi, basit olarak bir virüsle hacklemek veyahut sisteme zarar vermek oldukça basittir. Bunun tabii hırsızlık boyutu da mevcut. Aslında bu yapılan tam olarak hırsızlık. Bir emeğin hırsızlığı, bir çalışmanın yapılmış hırsızlığı. Hırsızlık yalnızca Microsoft için değil, Türkiye’de faaliyette olan birçok yazılım firmalarını da etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Yantaç, Türkiye’de büyük çoğunluğu korsan yazılım kullanması sebebiyle, gelişmekte olan yazılım alanının olumsuz bir şekilde etkilendiğini de ekleyerek ”Aslında Lisanslı ürünler kullanmayarak, Türk şirketlerinin önünü kesmekte, onlara zarar verilmektedir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz