Türk Sanat Müziği'nin Duayenesi Hayata Gözlerini Yumdu

Müzeyyen Senar 97 yaşındaki türk sanat müziği’nin duayenesi bu sabaha karşı 07.30’da gözlerini hayata yumdu tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 2 şubattan beridir yatıyordu…

Kızı Feraye Senar’ın yaptığı açıklamada ünlü sanatçı bu sabah 07.30 sularında hayata gözlerini yumdu. Zatürre teşhiisyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavisine devam edilen ünlü sanatçı yaşamını yitirdi.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR ?
Türk Sanat Müziği’nin en çok sevilen isimlerinden olan Müzeyyen Senar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilgisini çeken ve çok sevdiği sanatçılardan biri olmayı başardı.

1918 ylında Bursa’da doğan Senar, Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyetinde Kemal Niyazi Seyhun Bey ve Hayriye Hanım gözetiminde başladı.

İstanbul radyosunda Perşembe günleri Kemal Niyazi Bey ile şarkı söyleyen Senar, geniş kitlelere kendini duyurdu.

Son sahne konserini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosunda veren Müzeyyen Senar, 1938 yılında Ankara Radyosuna katıldı.

1998 yılında devlet sanatçısı seçilen Müzeyyen Senar, 2013 yılında Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri çerçevesinde kültür ve sanata olan hizmetlerinden dolayı ödüllendirildi.

Son olarak 7 Ocak 2015’de Darüşşafaka’ya ait yaşlı bakım evine sevk edilen Müzeyyen Senar, 15 Ocak’ta rahatsızlanması üzerine Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesinde 13 gün gözetim altında tutuldu.

Senar, 2 Şubat 2015 tarihinde zatürre teşhisi konularak götürüldüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakıma kaldırıldı.

8 Şubat 2015 Pazar günü 07.30 sularında hayata gözlerini yuman Senar, Türk Sanat Müziğinin eşsiz yorumlarıyla unutulmaz isimleri arasında yer alacak.

Türk Sanat Müziği'nin Duayenesi Hayata Gözlerini Yumdu
Türk Sanat Müziği’nin Duayenesi Hayata Gözlerini Yumdu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz