Biz yurt dışında yaşayan yıllar önce vatandan mecburen ayrılan Karadenizli göçmen ailelerinden biriyim, doğduğum yer Trabzon ve her zaman gurur duyduğum vatanım cennet vatanım diye yurt dışında gurur ile bahsederim insanı mert ve cennet gibi bir yer olarak överim. Bu nedenledir’ki bir çok arkadaşım merak etmiş veya benim söylemlerim ile Karadeniz turlarına veya bireysel olarak Trabzon veya Karadeniz’in diğer kesimlerini gezmişlerdir. döndüklerinde dürüst bir şekilde nasıl buldunuz beğendiniz mi diye ağız yoklamasını yapıyorum.

Ne yazıkki benim bıraktığım ve hayalimdeki Trabzon kendi çizgisinden çok uzaklaşmış gelen arkadaşlarımı yabancı turist muamelesi (nasıl olsa bir daha gelmez yüksek fiyat uygulaması yapalım zihniyeti) yapmaktalar bu duyduklarım karşısında benim beynimdeki Karadeniz ile uyuşmadığı için bu eleştiriyi yapma gereği hissettim. arkadaşlarım Trabzon meydan’a gidiyorlar ve çay içmeye karar veriyorlar, 1 bardak çay 8 TL şimdi burda  benim anlamadığım olay şu yahu be gerizekalı esnaf bu yazdıklarımı iyi oku ya sen Trabzonun mert delikanlılığını insanlığını kaybettin yada Karadenizli değilsin biz bir taraflarımızı yırtalım size turist yollayalım iş yapın ve siz bu verdiğim örnekte kazık atın, unutmayınki zaman gelir bu kazığı kendinize atmış olursunuz.

uzungol

Burada turizm işleri ile uğraşanlara sesleniyorum ÖZELLİKLE Uzungölde bu işi yapanlar için yahu lokanta benzeri yer açmışın yiyecek içecek satıyorsun insan bir tuvalet yerleştirir o işletmeye yabancı turist kafile ile geliyor yolda sıkışmıştır işletmene geliyor ve tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor yuh olsun sana, sen ne biçim işletmecisin ki bir tuvalet koymamışsın , şimdi eleştirenler olacak beni inanınki bu bazı işletmelerde bu sorun var gidin kendi gözünüz ile görün derim bu ayıp sizin değil hepimizin.

Heralde biz yurtdışında yaşayan karadenizliler çok eskide kaldık gözümüzde canlandırdığımız TRABZON değilmiş arkadaşlarımı yollamamak gibi bir seçeneğe girdim gelenler iyi şeyler söylemiyor ve bu konuyu araştırdık Trabzon milletvekili bir arkadaş bu konuyu duydu ve Trabzonda o çayı satan işletmeye bizzat gitti, ama inkar ettiler bu iki yüzlülük Karadenizin mert insanına yakışmıyor yakıştıramadım daha çok şey söylemek isterdim ama kendimi frenlemek istiyorum bu kadar laf yeter sanırım.

Dilerim bu tür vakalar, sorunlar son bulur dileğim ile incittiğim diğer Trabzonlu arkadaşlardan özür dilerim..

Umarım hayalimdeki CENNET Trabzonum eski günlerine kavuşur…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz