TUMBLR, CABANA ADLI GÖRÜNTÜLÜ SOHBET UYGULAMASINI TANITTI

Yahoo‘nun sahip olduğu blog platformu Tumblr, şirketin bir iletişim veya video uygulaması oluşturmaya yönelik ilk gerçek atılımı olan Cabana adlı bir grup görüntülü sohbet uygulaması başlatıyor.

Cabana, altı kullanıcının aynı anda video sohbet etmesini ve sohbet ederken YouTube videolarının akışını izlemesini sağlıyor. Tumblr onu bir “dijital kanepe” olarak şekillendiriyor ve uygulama gençlere özgü değilken, şirket 13 ila 18 yaşlarındaki çocuklarla “gerçekten iyi test edildi” dedi.

Tumblr’in kurucusu ve CEO’su David Karp, blog yazım platformunun hâlâ şirketin odak noktası olduğuna dikkat çekerek, “Tamamen değişme amacında değiliz, ancak yeni bir yön bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Karp, Yahoo’daki bir ürün kuluçka makinesi olan Polyvore Labs’tan birkaç ay önce bir demo gördüğünde uygulamaya aşık olduğunu söyledi. Cabana, Tumblr’dan daha samimi bir deneyim sunabilir. Cabana, paylaşılan çıkarlar üzerine yabancılarla etkileşimde bulunmak yerine, adres defterinizden kişileri çekiyor.

Bu fikir, kısa bir süre önce 50 milyon dolar kazanan Livestreaming tarzı sevgili Meerkat’ın arkasındaki şirket, Houseparty’ye benziyor. Benzer bir grupla sohbet deneyimi yaşamak için bir yıl önce yeniden canlanan Sean Parker’ın sohbet başlatma programı Airtime’a da oldukça benzemekte.

Karp yaptığı açıklamada, Tumblr‘ın bu ilerlemelerini, tüketiciye yönelik başka reformlar yapacakları anlamına gelmediğini dile getirdi.

Karp, “Geçmişte bağımsız uygulamalar başlatmak için eğilim göstermedik” dedi. “Bu kesinlikle bizim için yeni bir tür yön ve denemeydi ve biz bunu açık fikirli olmak için başlattık.” dedi.

Cabana, IOS’ta Salı günü başlattı ve Android sürümü için Mayıs ayında kullanıma açılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz