Tinder nihayetinde uygulamayı Web’e taşıyor

Şirket, insanların Tinder’e mobil uygulamasından ziyade bir tarayıcıdan erişmesine olanak tanıyan yeni web tabanlı bir hizmet sürümünü test etmeye başlıyor. Tinder Online olarak adlandırılan bu hizmet, ABD dışındaki bir kaç ülkede test edildi ancak şirket, gelecekte herkes tarafından kullanılmasını planlıyor.

  • Tinder Online, potansiyel cihazdan herhangi bir cihaza hızlıca geçmenizi sağlar
  • Tinder.com, Süper Beğenilenler veya Tinder Boost gibi özel özellikleri içermez
  • Web sitesi, ABD ve İngiltere hariç, az sayıdaki ülkede test edildi

Bu, size ufak bir değişiklik gibi gelebilir, ancak sadee mobil yapılmış olan uygulama’nın web’e taşınacak olması şirket için önemli bir değişiklik. Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Endonezya, İtalya, Meksika, Filipinler, İtalya ve İsveç’te test edilen Tinder Online ile kullanıcılar profillere göz atabilir, eşleşmeleri kontrol edebilir ve her tarayıcıdan mesaj gönderebilecek.

Tinder, değişikliğin, buluşma hizmetinin uluslararası pazardaki varlığını genişletmesine, özellikle de LTE ve sınırsız veri planlarının kolaylıkla erişilebilir olmadığı yerlerde kullanılmasına yardımcı olmak amacıyla yapıldığını söyledi. Tinder’in büyüme ürün müdürü Samantha Stevens, “Web sitesi kurarak insanlara Tinder’i telefonlarında çok ağır bir fotoğraf merkezli uygulamayı indirmek zorunda kalmadan kullanmalarını sağlıyor” dedi.

Tinder’in web sürümünü kullanmanın başka yararları da var. Örneğin, sohbet ederken bir kullanıcının profilini aynı anda görütüleyebileceksiniz. Hızlıca kaydırma, uygulamadaki gibi değildir; masaüstü sürümü, “sağa hızlıca kaydır, sola doğru hızlıca kaydır” şeklinde olacak. Ayrıca, hızlıca kaydırılmaktan daha hızlı olabilecek klavye kısayollarıyla etkileşim kurmanıza izin verecek. Stevens, şirketin “zaman içinde küresel bir sunum üzerinde yoğunlaşmaya” odaklanacağını söylüyor ancak şu an için Tinder, deneyimin daha geniş kapsamlı hale getirilmeden önce ince ayar yapmak için test edildiği ülkelere dikkat çekiyor.

Buna ek olarak, Tinder ayrıca bazı bölgelerdeki kullanıcıların “çeşitli pazarlarda” bir Facebook hesabı yerine yalnızca telefon numaralarıyla bir hesap oluşturmalarını sağlayan bir özellik test ediyor. Şirket öneriyi reddetti ancak Facebook kullanımının o kadar güçlü olmayabileceği yerlerde bunun mümkün olabileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz