Tesla, Autopilot Güncellemesini Yayınladığını Duyurdu

Şimdiye kadar öyleydi. Tesla, otomobillerine, şirketin Autopilot özelliklerinin birçoğunu yeni Model S ve Model X araçlarına getirmeyi taahhüt eden bir yazılım güncellemesi göndermeye başladı. 8.1 yazılım güncellemesi, Autosteer özelliğinin 55 yerine saatte 80 mil hızında çalışmasını mümkün kılarak Amerika’daki neredeyse her yerde otoyol kullanımı için uygun hale getiriyor. Bu ; Autopilot‘daki Teslas’a bir dönüş sinyali vuruşuyla şerit değiştirme imkanı sağlayan Lane Departure Warning ve Auto Lane Change’i etkinleştiriyor.Ve bu da, Ve kullanıcıların Teslas’ları uzaktan kumanda ile düşük hızda ileri ve geriye doğru hareket ettiren Summon özelliğini etkinleştirmekte.

Yeni yazılım güncellemesi ayrıca, baş dayamalarını ayarlama yeteneği, Tesla’nın İnternet radyosundaki en sevdiğiniz şarkıları tek bir çalma listesine kazandıran yeni bir özellik ve açılış yüksekliğini değiştirmek için Model X özel yetenekleri de dahil olmak üzere, Otopilot‘ta önceden var olmayan birkaç değişiklik getiriyor.

Autopilot güncellemesiyle birlikte gelen yeni özellikler şunlardır:

  • Summon Mode: Bu özellik,sürücülerin bulunmadığı bir park yerine girip çıkabilmelerini sağlar. Summon modu, yeni donanım paketi altında beta özelliği olarak tanıtılıyor ve şirketin kendi “Tesla vision” görüntü-işleme sistemini kullanıyor.
  • 80 beygir gücü hızında otomatik direksiyon. Daha önce, bu araçlar sadece 55 beygir gücüne kadar araç sürülebilinirken otomatik direksiyon özelliğini kullanılmaktaydı.  Bu özelliği kullanmak için Tesla sahipleri, şirketin birkaç gün sürebileceğini söyledikleri kalibreye ihtiyaçları olacak.
  • Otomatik şerit değiştiriyor. Adından da anlaşılacağı gibi, bu özellik sürücülerin şeritleri otomatik olarak değiştirmelerine izin verir, ancak bu özellik yalnızca otomatik yönlendirici özelliği etkin haldeyken kullanılabilir.
  • Fortune’a göre, Sketchpad bir dokunmatik ekran eğlence merkezi. Bu özellik kullanıcıların ekranda “çizim” yapmalarını, yaratmalarını kaydetmelerini ve istedikleri bir platformda yayınlamalarını sağlar. Tesla CEO’su Elon Musk son olarak çizimleri Twitter’da yayınlayabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz