Ulaşımın özellikle şehir içerisinde en hızlı yolu olmasından dolayı ve sürekli toplu taşıma araçlarıyla uğraşmak istememesinden dolayı birçok kişi artık şahsına ait bir araca sahip oluyor. Bu araçların takibini yapmakta olan ve trafiğe çıkan araçların kaydının tek tek tutulduğu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre temmuz ayı verilerini de içerisine kattığımızda 18 milyon 453 bin 287 aracın trafikte olduğunu görüyoruz. Ülkemiz de otomobil fiyatları diğer ülkelere nazaran daha pahalı olsa da ihtiyaç fazla olmasından dolayı araçların sayısı da oldukça fazladır.

Trafik üzerinde aktif halde olan bu araçların dağılımı ise şu şekilde; otomobiller yüzde 52,1 oranla birinci sırada yer alırken, yüzde 16,3 oranla kamyonetler, yüzde 15,1 motosikletler, yüzde 8,6 traktörler, yüzde 4,2 kamyonet, 2,3 minibüs, yüzde 1,2 otobüs ve son olarak yüzde 0,2 oranla da özel amaçlı araçlar oluşturmaktadır. Temmuz ayı verilerini incelediğimizde trafiğe yeni katılan 109 bin 487 aracın olduğunu görüyoruz. Bu araçların yine büyük kısmı otomobillerden oluşurken haziran ayı raporlarını incelediğimizde kaydı yapılan araç sayısında 46,8 gibi büyük bir artış görüldü. Fakat geçen yılın bu ayı ile karşılaştırma yaptığımızda Temmuz 2014’te yapılan araç kayıtlarında 18,2 azalma olduğu görülüyor. Bu yılın başından itibaren kayıt yapılan araç sayısı 584 bin 979 olurken kaydı silinmiş olan araç sayısı ise 71 bin 139’da kaldı. Bu yüzden bu yılın başından itibaren ülke genelinde trafiğe çıkan araç sayısında 513 bin 840 gibi büyük bir artış gözlemlendi.

Birçok kişinin merak ettiği konu ise bu kadar fazla araç kaydının yapıldığı ülkemizde Temmuz ayında en fazla satışı yapılan araç markasının hangisi olduğudur. Temmuz ayı verilerinde en fazla satışı yapılan araba markası yüzde 14,4 ile Volkswagen olurken onu Renault, Ford ve Fiat takip etti. Bu verilerin hepsini gözden geçirdiğimizde ülkemizde oldukça fazla taşıtın bulunduğunu ve taşıtların her geçen gün sayısının daha da arttığını gözlemleyebiliyoruz. Fakat iyi bir gelişme olarak gösterebileceğimiz tek veri ise geçen yıla göre kayıt sayılarında olan gerilemedir.

Paylaş
Önceki İçerik7 TL İle 500 Kilometre Yapan Araç Üretildi
Sonraki İçerikYeni Nesil Dijital Kameralar Sunuldu
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz