SMS ile mesajlaşmak artık çağ dışı kalıyor diyebiliriz. Artık çevrim içi kullanılan pek çok anlık mesajlaşma uygulaması var piyasada ve bunlar aracılığıyla haberleşmek çok daha kolay hale geldi. Bu programlardan en çok bilineni ve kullanılanı Whatsapp. Ancak son dönemde Whatsapp’e rakip pek çok yeni uygulama da çıktı. Line, Telegram bunlardan en çok kullanılanları.

Özellikle gizlilik, güvenlik gibi sebepler ile Telegram pek çok insan tarafından kullanılıyor. Telegram çok şifreli bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır ve bu uygulamalar şirket tarafından bile takip edilemez. Bu sayede pek çok ülkenin hükümeti de bu uygulamadan şikayetçiydi. Son gelişme ile ise bazı şeylerin ateşi fitillenmiş oldu. Endonezya hükümeti Telegram’a erişimi engelledi. Hükümetin iddialarıne göre bu uygulama teröristler tarafından ülkede düzenlenen eylemlerde kullanılmaktaydı.

Bu gelişmenin ardından Telegram bu duruma üzüldüğünü bildiren bir açıklama yaptı. Ayrıca Endonezya hükümeti tarafından bildirilen bütün kanalların yayın yapması engellendi. Bu gelişmeler Telegram’ın Endonezya kültürünü yakından tanıyan ve dilini bilen yeni bir ekip kurmasına da vesile olmuş oldu. Özellikle radikal terör örgütü İŞİD tarafından yayın yapılan kanallar bundan sonra daha dikkatli davranılarak kapatılacakmış gibi görünüyor. Şimdilik sadece Endonezya sınırı için geçerli olsa da zaman içerisinde diğer ülkelerde de Telegram’ın aynı uygulamayı devreye sokacağı düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz