Otomobil kullanmak her zaman dikkat ve sabır isteyen bir eylem olmuştur. Özellikle acemi sürücüler trafikte pek çok dikkatsizlik yaparak hem kendilerini hem de başkalarını tehlikeye atabilmektedir. Çağımızın teknolojisi akıllı telefonların ardından şimdi de akıllı direksiyon üretildi. Bu direksiyon dalgın ve uyuşuk bir şekilde araç kullanan sürücüleri uyararak yeniden dikkatlerini toplamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Adeta bir dokunmatik ekran gibi çalışan bu direksiyon, yüzeyindeki hareketleri algılayabilme özelliğine sahip. Sürücünün el hareketleri gerektiğinden daha az hale geldiğinde ya da direksiyon gevşek tutulmaya başlandığında uyarı sistemi devreye giriyor. Ayrıca direksiyon üzerinde belirlenen 10 noktaya belirlenen özellikler atanabiliyor ve bu noktalara dokunulduğunda istenilen işlem yaptırılabiliyor.

Diğer benzeri sistemlere göre çok daha duyarlı ve hassas bir yapısı olduğuna dikkat çekilen direksiyon, sürücünün elleri terlediğinde ya da eldiven taktığında bile doğru sonuçları algılayabiliyor. Bu güzide teknolojinin önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bazı araba modellerinde yer alabileceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz