Subaru ve Toyota’nın yeni göz bebekleri Subaru brz dünyanın en ünlü modifiye markalarından biri olan Corsworth tarafından yapılan motor modifiye kitini tanıtımını yaptı. Subaru ‘nun bu motoru daha önce Scion Fr-S, GT86 modellerinde de kullanmıştı ama brz de Corsworth un dokunuşları çok bariz belli olmakta.  Bu motorun özellikleri 2.0 litrelik 4 silindirli ve 200 hp gücünde boxer sisteminde bir motordur. Corsworth’ un dokunuşları buradan sonra belirginleşmeye başlamıştır. Corsworth motoru iki aşamalı modifikasyon yaparak yaklaşık hızını yüzde doksan daha da artırmıştır.

Nasıl olurda bu kadar hızlı artırılır ?

Daha önce de dediğimiz gibi Corsworth daha önce uygulamadığı bir sistemi Subaru brz nın  FA20 kodlu motoruna uyguladı. Birinci aşamada öncelikle motorun daha iyi daha fazla nefes alması sağlanıyor. Yaklaşık olarak 10 cm boyutunda ve yine yaklaşık olarak 11 cm genişliğinde Y formundaki susturucu ve yepyeni bir manifold ile dikkatleri üzerine toplayan detaylar arasında yer almakta. Birinci aşamada bu özelliklerle öncelikle 230 hp ye çıkarılıyor ve yine kademeli olarak 325 hp ve daha sonrasında 380 hp ye kadar hızını çıkartabiliyor. Motor gücünün artırılmasının yanı sıra motor ömrünü de yüzde elli oranında artırmıştır. Corsworth bu motorda bütün yeteneklerini kullanmış ve muhteşem bir şaheser yaratmış. Yaratıcılık da sınır tanınmamış ve hemen her motora bu sistem uygulanabilmektedir. Yapılan açıklamalarda bütün motorlarda yapılacak nefes rahatlığı hemen hemen her motorda çok rahat uygulanır durumdadır.  Bu muhteşem motor gücüne ulaşmanın bir bedeli var.  Bu bedellerde aşamalı olarak ücretlendirilmektedir. İlk aşamadaki motor rahatlatma da kullanılan susturucu ile diğer aşamalardaki kullanılan parçalar aşamalar olarak ücretlendirilmektedir. İlk aşamada iki bin sekiz yüz  dolar diğer aşamalarda da ücret ikişer kat artmaktadır.

Eğer bu tarz modifikasyon kitini Türkiye uygulamasını Türkiye ye getirilebilirse Türkiye de patlamaya yaratacağına eminiz. Bu sistem sıralı bir şekilde hız artırması yakın zamanda bir anda artırılması düşünülüyor. En yeni ve en güncel haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Paylaş
Önceki İçerikOppo N3 Diğerlerinden Çok Farklı
Sonraki İçerikSony, iPhone6 ya Sert Çıkış Yaptı
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz