STEAM’İ ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Çin korporasyonu Tencent, amiral gemisi oyun platformunu hayata geçiriyor. “WeGame” olarak adlandırılan yeni hizmet, uluslararası kullanıcıları destekleyecek ve oyun dünyasına Steam‘e ilk gerçek rakip olacak.
Niko Partners analisti Daniel Ahmad sayesinde haber hafta sonu itibarıyla Twitter’da duyuldu.Çevirisine göre, Tencent sayfasındaki slaytlardan bir tanesinde WeGame’in “hem Çinli hem de küresel kullanıcıları tek bir vitrinde destekleyecekleri” söylüyor. . Bu önemli, çünkü TGP’nin (Teekay Lng Partners) Ahmed’e göre 200 milyondan fazla kullanıcısına karşılık Steam’in, tahminen en az 125 milyondan fazla kullanıcısı olduğu düşünülüyor. Batı kullanıcılarına yeni bir oda noktası ve günümüzün Asya tüketicilerinin kitlesel satın alma gücü ile birleşmesi, WeGame’i hesaba katamayacağımız bir güç yapabilir.

Tencent, oyun geliştirme ve yayınlama konusunda birçok kart tutuyor. Şirket, Riot Oyunları (Legends of Legends) ve Supercell (Klanlar Çatışması) gibi platformlara da sahip. Glu Mobile’ın bir parçası olan Kim Kardashian : Hollywood. Hem Epic Games hem de Activision Blizzard’da bir azınlık hissesi bile var.

Tencent, oyun geliştirme ve yayınlama konusunda elinde birçok kart tutuyor. Şirket, Riot Oyunları (Legends of Legends) ve Supercell’e (Klanlar Çatışması) sahip.

Bir pazar araştırma firması, Tencent‘in tüm oyun pazarının yüzde 13’ünü kontrol ettiğini tahmin ediyor.

Mevcut TGP platformu halihazırda yaklaşık 4,5 milyar kez indirildi. İşte en sonunda; WeGame. Çok yakında satışa sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz