Sony, Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia XZ Premium'ı tanıttı.

Sony Xperia XZ Premium özellikleri ve çıkış tarihi, MWC 2017‘de resmi olarak duyuruldu. İşte etkileyici teknik özelliklerle karşımıza çıkan Xperia XZ Premium detayları!

Sony, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia XZ Premium’ı tanıttı.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

  • 5.5-inç 4K HDR ekran
  • Snapdragon 835
  • 4GB RAM, 32GB depolama alanı
  • USB Türü-C
  • 19 megapiksel kamera
  • 960fps slow motion sensörü
  • Android 7.0
  • İmalatçı: Sony
  • İnceleme Fiyatı: 799$+
  • Bağlanabilirlik: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS, NFC,
  • Pil: 3,230 mAh

XZ Premium, 2015 yılında piyasaya sürülen Xperia Z5 Premium‘un halefi olan ve 5.5 inç ekranlı artı boyutlu bir cihazdır. Ayrıca 4K HDR ekran, gelişmiş kamera teknolojisi ve cazip bir cam tasarımı da dahil olmak üzere bir dizi “premium” özelliği bulunuyor. Burada Sony’nin yeni en üst düzey cihazları hakkında bilmeniz gereken her şey var.

Tasarım

Xperia XZ Premium, Sony’nin “cam halka” yüzeyi olarak tanımladığı özelliklere sahip. Bu, camın yalnızca üst ve alt kısımlarında metal kapaklarla cihazın her tarafına kadar devam ettiğini anlamina geliyor. 7.9mm kalınlığıyla, geçen yılın eylül ayında piyasaya sürülen küçük kardeşi Xperia XZ‘den,  çok daha incedir.

Düğmelerin tümü cihazın bir tarafındadır ve güç düğmesine basılmış bir parmak izi algılayıcısı vardır, böylece başparmağınızla tek bir tuşla kolayca kilidini açabilirsiniz. Telefonun arka yüzü aynadır; bu, makyajınızı kontrol etmek istiyorsanız kullanışlıdır, ancak parmak izlerini çok kolay aldığı anlamına da gelmektedir.

Ekran

Son amiral gemisinin serbest bırakılmasından altı ay sonra, Japon devi geri döndü. Sony kesinlikle beklemekten hoşlanmıyor. Sony Bravia TV teknolojisine dayanan Xperia XZ Premium, olağanüstü parlaklık, renk, netlik ve kontrast sunan 4K HDR ekran sunan dünyadaki ilk akıllı telefon. En büyük özelliği, 5 inç büyüklüğündeki 4K panel ve LG G6 ve Galaxy Note 7 ile aynı HDR akıllı özelliklere sahip bir ekran. Bunu göstermek için Sony, Amazon Orijinal Video serileri de dahil olmak üzere Xperia XZ Premium müşterilerine 4K HDR içerik seçimi yapmak için Amazon Prime Video ile ortaklık kurdu.

Özellikler

Xperia XZ Premium, bir “Qualcomm Snapdragon 835” işlemciye ve 1 Gbps’ye kadar indirme hızı sunan “Gigabit Sınıfı LTE” özellikli ilk akıllı telefonlardan birine olma özelliğine sahip. Bu, “hareketsiz fiber optik hız” sunacağını iddia eden entegre, Snapdragon X16 LTE modem sayesinde mümkün. Snapdragon 835 platformu aynı zamanda grafik yoğun oyunlara destek veriyor ve PlayStation 4‘le çalışıyor; böylece oyunlarınızı konsolunuzdan akıllı telefonunuzdan oynatabilirsiniz.

Telefon bir USB 3.1 bağlantısı ile birlikte geliyor; bu, dosya aktarımlarının, USB 2.0‘dan 10 kat daha hızlı, 5 Gbps’ye kadar bir aktarım hızı ve kolay şarj için bir USB Type-C bağlantı noktası olması anlamına geliyor.

Kamera

Sony, Xperia XZ Premium‘da yeni Motion Eye arka kamera sistemini yaratmak için premium kompakt kameralarındaki teknolojiyi kullandı. Tamamen yeni 19 megapiksellik bir sensör, normal XZ’de kullanılan 23 megapiksel çözünürlüğün yerini alıyor ancak piksellerin kendisi artık% 19 daha büyük ve bu da düşük ışıkta çekimlerin iyileştirilmesinde fark yaratacak. Saniyede 960 kare hızında HD’de kayıt yapabilen “bellek yığılmış görüntü sensörü” vardır; bu, videolar oluşturabileceğiniz ve diğer akıllı telefonlardan dört kat daha yavaş ”süper yavaş” şekilde oynatabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Telefon ayrıca, Anı kaçırmamak için butona basmadan bile hareketi algıladığında otomatik olarak görüntüleri tampon hale getiren Plus Predictive Capture adlı bir özellik içeriyor.

Yazılım

Sony, Xperia XZ Premium‘un telefonunuzu nasıl kullandığınızı algılar ve size tavsiyelerde bulunur. Ayrıca, Xperia İpuçları ve yeni Xperia İşlemleri, kullandığınız özelliklerle ilgili tavsiyelerde bulunur ve bulunduğunuz yere göre harita indirmeleri de öneriyor Bu arada, bataryanız Akıllı Dayanıklılık teknolojisi adı verilen bir şeyi kullanarak maksimize edilir; bu, geçerli pilinizin normal kullanımınıza bağlı olarak ne kadar süre dayanacağını tahmin ediyor.

Diğer özellikler

Xperia XZ Premium ve XZs su geçirmezdir ve toza karşı korunmuştur, bu nedenle yağmura yakalanırsanız endişelenmenize gerek yoktur ve tüm bağlantı noktaları ve bağlı kapaklar sıkıca kapalı olduğu sürece bir musluğun altında kirlerini dahi yıkayabilirsiniz. Bununla birlikte, tamamen batık olmamalı veya deniz suyuna, tuzlu suya, klorlu suya veya içecek gibi sıvılara maruz bırakılmamalıdır.

Aşağıdaki Video’dan Sony Xperia XZ ile XZs’yi izleyebilirsiniz:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz