Sony QX30 ile QX1 Lens Modelini Tanıttı

 

Sony, dijital fotoğrafçılığın önde gelen isimlerinden biri olarak IFA etkinliğinde iki adet yeni lensini tanıtıma sundu.

Lens tarzlı kameralarına 2 yeni model ekleyen Sony, geçen seneki QX10 ve QX100 model lens kameralarına farklı modeller eklemiş oldu.  Bu sayede Sony lens kameraları ailesini biraz daha büyütmüş oldu.

Tanıtılan QX30 ve QX1’leri akıllı telefona bağlayarak optik sistemde fotoğraf çekebilme ve yüksek kaliteli sensör kullanma imkanını kullanıcılarına sunuyor. Bu durumda Sony, akıllı telefonlarda kaliteli fotoğraf çekme potansiyelini mümkün kılmayı hedefliyor.

QX30 30x optik zoom’a sahip ve Optik SteadyShot özelliği ile lensi 24 – 700 mm eşdeğer olarak titreşimsiz ve bulanık olmayan fotoğrafla çekebilme imkanı sunuyor.

Lensin 20 MP çözünürlüğü bulunuyor ve 1 / 2.3 inç Exmor R sensör, Bionz X işlemci ve Sony G lens’ sahip.

Tanıtılan diğer lens QX1 ise QX30’a göre daha dikkat çekici ve bir adaptör gibi kullanılabiliyor. Bu sebepten kullanıcılar Sony E – mount lenslerini akıllı telefonlarında kullanabiliyor.

QX1’de APS – C boyutlu sensör kullanılmış ve Alpha serisinde sunulan deneyim akıllı telefonlara taşınmış. Ayrıca RAW formatında ve Açılır Flash fotoğraf çekimi de lensle birlikte mümkün kılınmış.

Bu lens kameraları kullanmak için bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor. PlayMemories uygulaması da size tüm seçenekleri bir dokunuşta halletme imkanı sunuyor.

Sony QX30 ile QX1 Lens Modelini Tanıttı
Sony QX30 ile QX1 Lens Modelini Tanıttı
Paylaş
Önceki İçerikLogitech Bluetooth Klavye K480 İçin Ön İnceleme
Sonraki İçerikGalaxy Note 4 ile Note 3 arasındaki farklar
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz