Trend Micro bünyesinde çalışan güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen bir açık sayesinde hackerlar cihaz üzerinde istediği işlemi gerçekleştirebiliyorlar. Hackerlar isterse sizin telefonunuzda bulunan özel dosyalarınızı mail olarak kendilerine atabilir, isterse sizin telefonunuza kendi istediği bir uygulamayı indirebilir ya da isterse güvenlik açığının önüne geçmek amacıyla telefonu güncellemeye kapatabilir.

Snapdragon 810 dahil olmak üzere 800 serisini kullanan tüm cihazları etkileyen bu kritik açık araştırmacılar tarafından hemen Qualcomm yetkililerine bildirildi. Firma bu konuya ilişkin hızlı bir şekilde güncelleme yayınlayacağını dile getirdi.

Google’da bu konuda boş durmadı ve kendi telefonları için önceden bir güncelleme yayınlamaya karar verdi. Bildiğiniz gibi Google‘ın amiral gemileri olan Nexus 5P ve Nexus 6X de Qualcomm işlemci kullanan dolayısıyla tehlike altında olan telefonlardan. teknolojisende.com Peki bu açıktan kurtulmanın yolları neler? İlk olarak telefonunuzun otomatik güncelleştirme işlemini açık tutun. Kapalıysa açın. İkincisi halka açık alanlarda Wi-Fi kullanmamaya özen gösterin. Bakalım açığa ilişkin güncelleme Qualcomm tarafından ne zaman yayınlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz