SIZDIRILAN IPHONE 8 KASASI TATMİN ETMEDİ

Apple‘ın yeni nesil iPhone 8‘i önümüzdeki Eylül ayında görünüm sunulacak ve o ayın ilerleyen aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. Gerçi her yeni amiral gemisi iPhone’lar her zaman Eylül’de piyasaya sürülürdü, değil mi? Apple’ın ve onun üretim ortaklarının Apple’ın onuncu yıldönümü akıllı telefonunda piyasaya çıkması beklenen önemli bir teknoloji parçasıyla ilgili sorun yaşadıklarını ortaya koydu.

Habere  göre, Apple iki seçenekle karşı karşıyaydı: ya piyasaya sürüşü ertelemek veya teknolojiyi terk etmek. Ve şimdi, belki de ilk defa, sadık Apple taraftarları, şirketin tutkuyla beklenen yeni iPhone’unun ertelenmesi içi dua ediyorlar.

Neden herkes gecikmesini istiyor? Bu sorunun cevabı Çarşamba günü size gösterdiğimiz bir sızıntıya dayanıyor. Kuşkusuz hatırlayacağınız üzere, karışık bir geçmişe sahip bir kaynak iPhone 8‘in arka konut tasarımını gösteren, sızdırılmış şematik bir çizimi paylaştı. İşte söz konusu görüntü:

Resim düzleştirilmiş iPhone 5’e benzeyen bir telefon gösteriyor ancak Apple logosunun altındaki ekstra bir delik açıkça görülebiliyor. Söylentilere göre, bu delik yerinden değiştirilmiş Touch ID parmak izi tarayıcısı olacak. Apple Dokunmatik ID algılayıcısını iPhone ekranının altına yerleştirmek için yıllarca çalışıyor ve iPhone 8’in yeni teknolojiyi kullanan ilk iPhone modeli olması bekleniyordu. Apple’ın yeni gömülü tarayıcıyı seri üretilebilecek bir noktaya getirmesinde sorunlar yaşandığı söyleniyor, bu yüzden raporlar şirketin tarayıcıyı telefonun arkasına yerleştirmekle sorunu çözeceğini ileri öne sürdü.

Önceki kapsamımızda belirttiğimiz gibi bunun sahte olması için hala bir şans var.Gerçekse, aynı zamanda sadece Apple’ın denediği birkaç tasarımdan biri olabilir. Bu iki senaryodan birinin doğru olmasını sağladığından içtenlikle endişeleniyoruz, çünkü bu tasarım kesinlikle korkunç! Raporlarda, Apple’ın hayranlarının bile bu iPhone tasarımının korkunç olacağını kabul ettiği söyleniyor.

Bu sızıntıda gördüğüm her reaksiyon hemen hemen negatif oldu. Genel uzlaşmayı kontrol etmek için bir nokta arıyorsanız, bu Reddit yeterli size yeterli olacak:  Apple subreddit’i , Apple’ı ve hemen hemen piyasaya sürülen herhangi bir ürününü seven insanlarla dolu ancak arkasında bir Touch ID tarayıcı içeren bir iPhone 8 fikri evrensel olarak nefret edildi.

Konunun çoğu, sadece genel olarak bu tasarımın ne kadar berbat olacağına dair yorumlar üzerine yoğunlaşmışken, bir kullanıcı çok önemli bir noktaya parmak bastı. “Şimdi iPhone’unuzu tutup, işaret parmağınıza Apple logosunun altına inmeyi deneyin” diye yazdı.

Bu harika bir nokta ve muhtemelen bu sızıntının sahte olduğunu gösteren en iyi belirti. Galaxy S8 incelememizde belirttiğimiz gibi Samsung’un parmak izi okuyucusu yerleştirmesi yeni amiral gemisi telefonlarında çok zor. Bununla birlikte, yukarıda gösterilen iPhone 8‘deki yerleşim daha da olayı kötü hale getirdi. Telefonun yarısından aşağıya yerleştirilmiş olan telefonun arkasındaki parmak izi tarayıcısına basmak için telefonunuza takla atmak zorunda kalmak fikri gerçekten de kötü olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz