Teknoloji ilerledikçe hayatımıza pek çok yeni ürün girmeye başladı. Akıllı telefonlar ile başlayan bu serüven; akıllı kol saatleri, akıllı televizyonlar ve bunun gibi pek çok kişiselleştirilmiş ürünle devam etti. Son dönemde çıkan bu ürünler teknoloji tutkunlarının ilgisini çekmekte ve büyük bir merak uyandırmakta.

Kickstarter üzerinden üretim için bağış toplanmaya başlanan ORII isimli ürün ise bugüne kadar ortaya çıkan en ilginç ürünlerden birisi. Akıllı yüzük olarak adlandırılan bu ürünün bir başka özelliği daha bulunuyor. Tamamen sesle çalışıyor ve bu sayede siz herhangi bir dokunuş sergilemeden el parmağınızı bir akıllı telefona çevirebiliyorsunuz. Parmağınızı kulağınıza dokundurarak çağrı yapmanız, mesaj atmanız ya da bir başka konuda ayarlama yapmanız mümkün hale geliyor. Çağrı sırasında sesi kemik yoluyla beyninize ileten ORII, bunu yalnızca sizin duyacağınız şekilde yapıyor. Tıbbi işitme dereceleri üzerinden test edilen bu özellik, sizin rahat bir şekilde telefon görüşmelerinizi yapmanızı sağlıyor.

Dünyanın sesle çalışan ilk akıllı yüzüğü…

Böyle ürünlerde genellikle verilen komutların tam anlaşılamayacağı düşünülür. Ancak ORII, yazılım olarak Google Assistant ve Siri kullanılıyor. Bu sayede yüzüğün sesiniz aracılığı ile verdiğiniz bütün komutları yerine getirebileceği tahmin ediliyor. Aşağıda ürün ile ilgili daha detaylı bir tanıtım videosuna ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz