Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan ve pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan Amasya, şimdi ilginç bir heykel ile gündemde.

Bugün Amasya Belediyesi’nin Yeşilırmak kenarına koyduğu selfie çeken şehzade heykeli, ilginç yapısı nedeniyle, gündeme oturmayı başardı.
Yakında bir tören ile duyusu gerçekleştirilecek heykel, pek çok önemli isim tarafından eleştirildi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından “yanlış batılılaşmanın emsali” olarak yorumlanan heykel, gerçekten ilginç bir yapıya sahip.

selfie-ceken-sehzade-heykeli-buyuk-ilgi-gordu_1

………………………………………………………………………………………..
Bir eli kılıcında diğer eli telefonunda olan şehzade tasviri heykel, geçen yıldan beri gündemde olan selfie akımına katılıyor. Amasya Belediye Başkanı’nın belirttiğine göre çelik konstrüksiyondan üretilmiş heykel, herhangi bir şehzadeye ait değil.
Amasya’daki vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanan heykel, insanların ilgisinin çekilmesi ve görsel açıdan bulunduğu bölgeye renk katması amacı ile yapılmış.

selfie-ceken-sehzade-heykeli-buyuk-ilgi-gordu_2

Pek çok vatandaşın birlikte selfie çektiği heykel, görünüşe göre kısa bir süre daha gündemde olacak. Bakalım heykel, siyasiler tarafından nasıl yorumlanacak? Yoksa İnsanlık Anıtı gibi siyasilerin yorumları üzerine kaldırılacak mı?

Kaynak: SDN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz