SAMSUNG NOTE 7’NİN FİŞİNİ ÇEKİYOR

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında piyasaya sürdüğü ve İphone 7’ye karşı rakip olacağını düşündüğü, fakat daha sonra yaşanam batarya patlama olayından sonra piyasadan geri çekmek zorunda kaldığı Galaxy Note 7 için yeni güncelleme sunmaya hazırlanıyor. Sözü geçen bu güncelleme sonucunda, Samsung’un piyasadan toplayamadığı Note 7’ler kullanılamayacak ve şarj edilemeyecek.

Güney koreli teknoloji büyüklerinden Samsung, geçen yıl 2 Ağustos 2016’da piyasa’ya sürdüğü ve az bir zaman sonra bataryalarındaki bir patlama sonucu, piyasadan geri çekmek mecburiyetinde kaldığı Note 7′lerin %97 sini geri toplayabilmişti.

İngiltere gazetesi Daily Mail’in yapmış olduğu habere göre Samsung, piyasada geride kalan Note 7’ler için yapacağı güncellemeyle, piyasadan çekemediği Note 7’ler artık kullanılmayacak ve şarj edilemeyeceğini belirtti. Bu yaşanan skandal Samsung şirketin, 5 milyar dolar’a mal olmuş, telefonlardaki yaşanan skandal patlamaların sebebinin ise kasaya tamamen sığmaması ve bataryada kullanılan malzemenin kalitesiz olduğu açıklanmıştı.

Satış rakamı yaklaşık 2.5 milyona ulaşan telefon, yaşanan patlama sonucunda piyasadan çekilen Note 7’nin, 30 Mart’ta lansmanı yapılacak Galaxy S8‘in, piyasaya sürüldükten sonra satışlarının ne şekilde etkileyeceği ise düşündürücü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz