GALAXY S8 ŞARJI AZ MI GİDİYOR? YAZININ DEVAMINI OKUYUN

Günümüz teknolojisinde, cihazlardaki birçok özellikten de öte, en önemli detay cihazın batarya süresidir. Her ne özelliği olursa olsun göze ilk çarpan detay, cihazın pil ömrü olacaktır. Evet 3310’un batarya sürelerini hiç bir akıllı telefon yakalayamaz fakat, en azından pil ömrünü uzatmak için bir takım şeylerde yapabilme imkanına sahibiz. Aşağıdaki anlatılanları uyguladığınız takdirde, telefonunuzun pil ömrü daha da fazla artacaktır.

Samsung’un Galaxy S8’inde pil ömrüyle ilgili sorunlar yok, en azından henüz değil, ancak gün boyunca cihazı doldurmanız gerektiğini düşünüyorsanız, tek bir şarj süresini uzatmak için ayarlayabileceğiniz birkaç ayar var.

 Always-On Display’u devre dışı bırakın

Saati kontrol etmek veya bekleyen uyarıları görmek için telefonunuza masanızın üzerinde otururken bakmak uygun olsa da, pilin yavaş akması da söz konusudur. Ve pil ömrünü artırmak için aradığınız her damla yardımcı olacak.

Ayarlar> Ekranı ve ekran kilidini aç> Always On Display (AOD) bölümünü devre dışı bırakın.
AOD kapalıyken telefonunuzun ekranı kapalı kalır. Evet, bu, saati görüntülemek için ev düğmesine basmanız gerekeceği anlamına geliyor.

Yüksek Performans Modunu düşürün (Yeterince)

Üretim esnasında, Galaxy S8’in ekran çözünürlüğü tam yüksek netliğe ayarlanmıştır. S8’in ekranında her pikseli kullanmak isteyenler dışında, daha düşük bir çözünürlük kullanarak, pil ömrünü uzatabilirsiniz.

Bununla birlikte, Samsung‘un ekranının tüm özellikleriyle videoları izlemek ve oyun oynamak oldukça mantıklı. Ama dürüst olmak gerekirse de, WhatsApp mesajları gönderirken gerçekten süper yüksek çözünürlüklü WQHD + ekranına ihtiyacınız yok.
Günlük kullanım için S8’in ekranını FHD olarak bırakın. Ardından, yüksek performanslı modu, oyun oynarken veya Video izlemek için tekrardan açabilirsiniz. Aygıt gölgede performansını artırmak için özel bir karo kartına sahip.

Daha sonra, yüksek performanslı modu kapatmak için aynı yöntemi kullanarak istediğiniz zaman daha az pil moduna dönebilirsiniz.

Otomatik Parlaklıktan(Auto brightness) Kurtulun

Pil ömründen tasarruf etmek için bir nokta da, ekranın parlaklığını kendiniz kontrol etmektir. Hızlı ayarlar panelini açın, ardından parlaklık kaydırıcısının yanındaki küçük oka dokunun.

Otomatik ayarlama düğmesini Kapalı konumuna getirin.

Ekran zamanaşımı süresini artırmayın

Cihazla en son etkileşime girdikten sonra ekranınızın ne kadar süre açık kalacağını sınırlamak, pil ömrünü uzatmaya çalışan bir başka denenmiş ve gerçek yöntemdir.

Varsayılan olarak, S8’in ekran zaman aşımı süresi 15 saniyeye ayarlanır. Aynı ayarda bırakın ya da çok gerekliyse 30 saniyeye kadar çıkın. Bundan daha uzun süre, bataryanın boşuna güç tüketmesine sebep olacaktır.

Ekran zaman aşımı ayarları için  Ayarlar> Ekran> Ekran zamanaşımıyla yapın.

Uygulamaları uyku moduna koyun

Samsung, uygulamaları elle uyku moduna geçirme seçeneğini ekledi. Bir uygulama “uyku” yaptığında arka planda çalışmaz ve uygulamaya yapılan tüm push bildirimleri duraklatılır. Uygulamayı bir sonraki açışınızda, bildirimler ve güncellemeler tekrar akıyor olacak şekilde uyanacak.

Bir uygulamayı uyku moduna geçirmek için, ayarlar açılır penceresi görünene kadar uygulama simgesine uzunca basın. Listeden Uyku‘yı seçin ve ardından Tamam‘a dokunun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz