Akıllı telefonlar teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza girdi. Artık hemen hemen herkesin elinde dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar var. Hayatımıza girdiği günden itibaren yaşantımızı oldukça kolaylaştıran bu telefonlar sayesinde günlük işlerimizin çoğunu telefonumuzla halledebiliyoruz. Cep telefonlarının bu akıl almaz gelişimi karşısında şaşırmamak elde değil. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlarda yaşanan tüm gelişmeler sonucunda bu alanda faaliyet gösteren şirketler arasında çok büyük bir rekabet başladı. Öyle ki bu şirketler hemen her yıl yeni bir model ile kullanıcıların karşısına çıkıyorlar. Akıllı telefon piyasasında en çok pay sahibi olan şirketler ise Apple ve Samsung. Bu iki büyük şirket arasındaki rekabet sonucu her yıl çok farklı teknolojik özelliklere sahip akıllı telefonlar ile karşılaşıyoruz. İki şirket arasında yaşanan bu rekabetin son aşamasında Samsung Galaxy Note 4 modelinin tanıtımını yaptı. Oldukça büyük bir ekrana sahip olan Galaxy Note 4, bu özelliği ile phablet kategorisinde yerini aldı. Bilindiği gibi çok büyük ekranlara sahip olması nedeniyle tablet bilgisayarlara benzeyen bu tür telefonlara phablet adı verilmektedir. Samsung da Galaxy Note 4 modeli ile birlikte phablet dünyasına yeni bir model kazandırmaktadır.

Samsung Galaxy Note 4 tıpkı Note 3 modelinde olduğu gibi 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Ancak Note 4 ‘ ün Note 3’ten en önemli farkı QHD çözünürlüğündeki ekran kalitesi. Yine Note 4’ün ekran paneli dağa fazla parlaklık sunduğu için güneş ışınlarından daha az etkileniyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğü ve 515 ppi piksel yoğunluğu ile şu anda dünya üzerindeki en iyi ekrana sahip olan Galaxy Note 4, bu özelliği ile rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Dokunmatik ekran koruması olarak Galaxy Note 3’te olduğu gibi Corning Gorilla Glass 3 ekran kaplaması kullanan Note 4’ün tasarımında ise eski çizgilere sadık kalındığını söyleyebilirim. İşletim sistemi olarak Exynos 5543’ü kullanan Note 4 içerisinde 64 bit destekli ARM Cortex A57ve A53 işlemci çekirdeklerinin 4+4 olarak bir arada kullanılmaktadır. Galaxy Note 4 bu özellikleri sayesinde işletim sistemi olarak da baya bir yol almış görünüyor.

Akıllı telefonların en önemli özelliklerinden birisi olan kamera özelliklerine gelecek olursak burada Galaxy Note 4 tarafından daha önceki modellerde kullanılan 16 Megapiksel çözünürlüğünde ISOCell sensörlü kamera yerine Sony’den alınan OIS destekli sensör kullanıldığını görüyoruz. Tabi ki bu durumda Note 4 ün kamerasına oldukça gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Galaxy Note 4’ün ön kamerası ise 3.7 Megapiksel çözünürlük bulunuyor. Ayrıca ön kamerada bulunan 90 derece seviyesinde geniş açı özelliği sayesinde son zamanların modası olan selfie çekimlerini daha da cazip hale getiriyor. Android 4.4.4 işletim sistemi ile birlikte TouchWiz yazılımını kullanan Galaxy Note 4, kullanıcılarına oldukça kararlı ve hızlı bir arayüz deneyimi sunuyor. Her ne kadar Samsung Galaxy Note 4, kullandığı 3220 mAhlık bir bateri ile şarj süresi ile ilgili beklentileri karşılayamasa da sahip olduğu yüksek çözünürlüklü ekranı, geliştirilmiş ön ve arka kamerası, zengin bir kullanım imkânı sunan TouchWiz yazılımı ile akıllı telefon kullanıcıları tarafından oldukça beğenilecek özelliklere sahip. Ülkemizdeki satış fiyatı 2.299 TL olan Galaxy Note 4’ün kullanıcılar tarafından beğenilip beğenilmeyeceği ise benim de merak ettiğim bir konu. Bu nedenle önümüzdeki günlerde bu alanda yaşanacak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğim. Sizler de teknolojik gelişmeler hakkında yazılmış bu tür yazılar aracılığıyla takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz