SAMSUNG DEX MASAÜSTÜNE UYARLANDI

Galaxy S8 ve daha büyük kardeşi S8 + çok ilgi görmesine rağmen, bir kurumsal gösteri DeX Station olarak adlandırılan ve “masaüstü deneyimi” için kısa olan yeni bir yerleştirme istasyonudur.

DeX, Galaxy S8 / Galaxy S8 + telefonlarına özgü bir bağlayıcıya sahip küçük bir cihazdır. Telefon kutunun üst kısmındaki konektöre girerek hızlı bir şekilde DeX kutusuna bağlanır. Kutunun arkasında, güç, iki USB portu, Ethernet ve HDMI gibi çeşitli bağlantı noktaları bulunuyor.

DeX, iş gezginlerinin bilgisayar çantalarını taşınmak için yeterince küçük.

Samsung DeX kurumsal özellikleri. Fotoğraf: Michael Krigsman

Tüm bu portlarla DeX telefonu bir mini masaüstü bilgisayara dönüştürür. İsterseniz modüler bir Chromebook’u seçin. Bluetooth faresi ve klavyesi ve DeX’e bağlı bir HDMI monitörü bulunan telefon, gerçek bir bilgisayar gibi işlev görür.

Monitör, tüm uygulamaları telefonda kendiliğinden yaşayan 1080p çözünürlükte telefon ekranını yansıtır.

Samsung DeX değer teklifi. Fotoğraf: Michael Krigsman

Tarihsel olarak, bu gibi düzenlemeler, biraz hantal uzak masaüstleri ve birçok işlevsellik düşüşü gerektiren bir şekilde kullanışlıydı. Günümüzde hızlı bir işlemci, sağlam uygulama desteği ve yüksek monitör çözünürlüğü, DeX‘i cazip ve uygulanabilir bir çözüm haline getirmektedir.

Samsung DeX, Uber’ı ekranda gösteriyor. Fotoğraf: Michael Krigsman

Telefonda tam özellikli uygulamaların bulunması, bu çözümü uygun hale getiriyor. Örneğin, Microsoft, ilgili masaüstü ürünleriyle dosya uyumluluğu da dahil olmak üzere Office’i Android’e (tabii ki Samsung telefonları çalıştırıyor) taşımak için mükemmel bir iş çıkardı.

Samsung Dex, Microsoft Office’i gösteriyor. Fotoğraf : Michael Krigsman

Sonuç olarak Samsung Dex ile Windows veya Macintosh bilgisayarlarını kullanarak, zaman alan ve her zaman yazı tiplerini ve diğer biçimlendirmeyi mahveden dosya dönüştürmeleri olmadan dosyaları arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.

Samsung Galaxy S8 kullanım görüntüsü Fotoğraf: Michael Krigsman

Tipik kullanım örnekleri :

  • Bir sunumu, elektronik tablo veya belgeyi telefona bir TV’ye takarak bir otel odasında bitirebilirsiniz. Bununla birlikte, Bluetooth fare ve klavye taşımak bazen sorun olabiliyor. Elbette çoğu otel iş merkezi, DeX‘e bağlayabileceğiniz çevre birimleri olan bilgisayarlara sahiptir.
  • Şirketin Galaxy S8 / S8 + telefonlarında standartlaştırdığı ofis havuzlarında standart ekipman olarak DeX desteklenmektedir

150 $ fiyatla, birçok organizasyon ve işletme kullanıcısı, DeX Station‘ı yararlı ve pratik bir çözüm olacaktır. Uzun vadede belki de daha önemli olacak olan bu yeni ürün, Samsung’un kurumsal hareketliliğin önemli bir oyuncusu olma arzularını temsil ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz