Teknoloji dünyasında çok hareketli bir gelişme var ve bu gelişmelerde de teknoloji firmalarının birbirleri ile yarışa girmeleri de kaçınılmaz bir gerçek. Akıllı Telefon pazarında bu yarış çok daha hareketli, Samsung firmasi ile Apple firmasının sürekli rekabet içinde olması Telefon piyasasında hızlı gelişmeler oluyor. Bu gelişmede Akıllı Telefonlarda en iyi kamera hangisi sorusu.

Bunun için bir test yapıldı ve bu testin sonucu Samsung’un kamerası İphone’dan daha iyi olduğunu gösteriyor.

Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile birlikte büyük bir değişim içine girdi. Her iki telefon genel olarak olumlu geri dönüşler alıyor. Koreli şirket tasarım, yazılım dışında bileşenler üstüne de odaklandı. 14 nm FinFET süreci ile üretilen Exynos 7420 işlemcisi bu konudaki önemli noktalardan biri. Ayrıca üretici kamera konusuna da eğildi.

Kamerayla alakalı olarak daha önce testler yapılmıştı. Ama şimdi yepyeni bir çalışma var ve bu çalışma sonucu Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge’in kamerasının iPhone 6 Plus’tan daha iyi olduğunu iddia ediyor. Detaylara biraz daha yakından bakalım.

Samsung Galaxy S6 vs. iPhone 6 Plus

DxOMark kaynaklı taptaze rapor S6/S6 Edge’in en iyi mobil kameraya sahip olduğunu belirtti. Her iki telefonun puanı 100 üzerinden 86. Fotoğraf performansı 88, video performansı ise 84 olarak belirlenmiş. Ayrıca Galaxy Note 4’ün kamerası aynı çalışmada 83 puan almış. iPhone 6/6 Plus ise 82 puana sahip.

Çalışma Samsung’un yeni telefonlarının parlak ışıkla iyi olduğunu, genel olarak keskin görüntüler sunduğunu ifade ediyor. Tüm bunlara karşın DxOMark yine de S6/S6 Edge’in kameralarının şu anda cihazlar arasında en iyisi olmasına karşın, mükemmel olmadığını da raporunda not etmiş. Bununla birlikte rapor düşük ışıkta bir sorun olduğunu belirtirken, videolarda ise doğal olmayan bir sallanmanın yaşandığından bahsediyor.

Ajanslar.

Paylaş
Önceki İçerikDepresyon ve intiharı araştıracak
Sonraki İçerikApple Watch’taki büyük sorun!
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz