Dünyanın hem askeri hem de ekonomik olarak en önemli güçlerinden birisinin Rusya olduğunu söylesek şaşırtıcı olmaz. Son yıllarda teknolojik olarak da önemli atılımlar yapan Rusya’da son dönemde oldukça ilginç ve gerçekliği merak edilen dedikodular dolaşmaya başladı. Bu dedikodular ülke yönetiminin dünya çapında iletişimi sağlayan dijital ağdan çıkmaya çalışması ile ilgili. Yani bizim gündelik hayatta kullandığımız internetten!

Her ne kadar resmi makamlar şimdilik bunu yalanlasa da Daily Telegraph gazetesine konuşan çeşitli uzmanlar Rus hükümetinin olası bir güvenlik tehlikesinde internetten çıkabilmenin yollarını aradığı konusunda hemfikirler. Rus kaynaklı internet sağlayıcısı Er Telecom’un yöneticilerinden Andrei Semerikov hükümetin kendilerine bu konuda talimatlar verdiğini doğruladı.

Batının ellerindeki teknolojileri internet aracılığı ile kendilerine karşı bir silah olarak kullanmasından çekinen devlet başkanı Vladimir Putin ise bu konunun takipçilerinden. Bu durum şimdiden internet kullanıcılarını endişelendirmeye başladı bile.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz