PlayStation 4 Pro, yeni güncellemeyle 4k video oynatabilecek

Yeni güncellenmiş işlemcisi, PS4‘e nazaran 2 kat daha güçlü GPU birimi ve 1TB’lık HDD ile tüm gözleri üzerinde toplayan Sony’nin en güncel konsolu Playstation 4 Pro, bilindiği gibi epeyce güçlü yapısıyla 4K çözünürlükteki HDR oyun keyfini sunabiliyor, ve bu keyif skalasına artık yeni güncellemeyle 4K videolar’da ekleniyor. Sony Şirketinden gelen bir bilgi, PS4 Pro içinde bulunan Media Player uygulaması’na gelen bir güncellemenin ardından, artık 4K video oynatabilecek. Dahası ise, USB üstünden takılan mp4 formatındaki 4K videolara destek vermekte olan uygulama, bir anlamda oyun konsolunu da gelişmiş bir medya oynatıcı haline getirmekte. Bu güncellemenin ardından, ayrıca sanal gerçeçlik başlığı PS VR’a 4K VR video desteği de gelecek.

Sony, ”locally stored” 4K video oynatmayı desteklemek için PS4 Pro Media Player uygulamasını güncelledi. Güncelleme bugün yayılmaya başlayacak; Sisteminize ulaştığında, bir USB çubuğa veya Home Server’a kaydettiğiniz 4K videoları MP4 formatında görüntüleyebileceksiniz. Ev sunucunuz otomatik olarak bir ortam seçeneği olarak görüneceğinden medyanızın bulunması çok karışık olmayacak. Zaten PS4’ünüz için biçimlendirilmiş olan USB depolama biriminin yalnızca videoları değil oyunları ve uygulamaları kaydetmek için kullanılabileceğini unutmayın.

Bu arada, farkında değilseniz, PS4 Pro, Netflix, YouTube ve Hulu gibi uygulamalardan gelen 4K akışını da destekliyor. Microsoft’un Xbox One’ın aksine, Amazon’da 298.99 USD olan PS4 Pro, Ultra HD Blu-ray filmleri oynatmıyor.

Bilmeyen kullanıcılar için, PS4 Pro orijinal PlayStation 4’ün yükseltilmiş bir versiyonudur; 1 TB daha büyük bir sabit disk ve 4K ve HDR video desteği bulunmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz