Porsche Aracı Bütün Güzelliği ve Estetikliği İle Gelişim Sürecinde Elinden Geleni Yapıyor

Spor araba denilince akla gelen ünlü otomobil firmalarından biri olan Porsche yeni arabalarının teknolojisinde gelişim için teknoloji transferi diye tabir edilen bir sisteme geçti. Bu sistem Porsche yarış arabaları ve sürücüleri için bir üst gelişim evresine geçişte oldukça fazla yardımcı olacağa benziyor.  Porsche motor sporları başkan yardımcısı Dr. Frank-Steffen Walliser (LMP) teknoloji transferini gelecek nesil otomobiller için bir Hi-tech laboratuarına benzetiyor.

Teknoloji transferi Porsche arabalarında kullanılan hibrit teknolojisinin gelişmesinde büyük rol oynamış veya oynayacaktır. Bu sistemle beş vitesli şanzıman, orta motor düzeni ve daha fazla yenilikler Porsche geleceği için oldukça iyi teknolojiler olarak yaratılmıştır. 2014 yılı için WEC verimlilik kuralları Porsche 2.0 litrelik V4 motorun iyileşme akımına katkı sağlamıştır. Firmanın araştırma ve geliştirme patronu Wolfgang Hatz için WEC sistemi spor araba oluşturmaları ve geliştirmeleri için önemli bir itici güç olduğunu söylemektedir.

Yakıt ekonomisi de motorun gücü gibi araba oluşumunda oldukça fazla değere sahiptir. Firmanın önemli serilerinden Cayenne ve Panamera arabalarında bu önemli değer için çalışmalar yapılmış ve hibrit teknolojisi bu araba sistemine dahil edilmiştir. Tüm gelişmiş araba firmalarında olduğu gibi eskiden spor otomobillerinde pek düşünülmeyen yakıt ekonomisi artık üretim sürecinde baş sıralarda yer almaktadır.

Porsche Aracı Bütün Güzelliği ve Estetikliği İle Gelişim Sürecinde Elinden Geleni Yapıyor
Porsche Aracı Bütün Güzelliği ve Estetikliği İle Gelişim Sürecinde Elinden Geleni Yapıyor

Kaynak: Autoexpress

Paylaş
Önceki İçerikLifeProof iPhone 6 Kutusu iPhone’u Toz ve Suya Dayanıklı Yapacak
Sonraki İçerikXolo Opus 3 Sunuldu
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz