Oyun dünyasının dev ismi Playstation, yeni tasarladığı ve satışa hazır hale getirmiş olduğu Playstation TV’yi resmi olarak yayımladı. Yapılan etkinlikle tanıtılan Playstation TV, ciddi anlamda Apple TV’ye rakip olacağa benziyor.

Bilindiği üzere Apple TV, bu alanda karşısında ciddi manada bir rakip bulmuş durumda değil. Bununla beraber Google’ın yaptığı çalışmalara ve edinilen duyumlara göre Android TV ile bu sektörde Apple Tv’ye rakip olması beklenmekteyken Playstation TV’nin duyurulması bir manada şaşkınlık yarattı. Playstation severlerin hoşuna giden ve beğenisini kazanan Playstation TV, kullanıcılar evlerindeki televizyonlardan farklı bir platformda da oyun oynamalarının önünü açıyor. Dual Shock 3 olmadan cihazın kullanılamıyor olması ise büyük bir handikap gibi görünse de Sony bu konuda bir paket hazırlayıp sorunun önüne geçmek adına bir nevi düzenlemeler yapmakta. Satışı ilk olarak Japonya’da yapılacak olan Playstation TV, oyun severler ile buluşacak. Sony, yaptığı bu girişim ile ilk kez Apptle TV’ye rakip olmuyor; nitekim Playstation VİTA ile daha önce de bu girişimde bulunmuş ve oldukça iyi yorumlar almıştı.

Her ne olursa olsun SONY gibi bir teknoloji devinin attığı bu cesaretli adım, rakiplerine gözdağı verme konusunda oldukça etkili olacağa benziyor. Android TV hazırlıkları hakkında net bir bilgi paylaşmayan Google’ın, bu girişimden sonra çalışmalarına hız vereceği ise konuşulan haberler arasında.

Sony, Japonya’da piyasaya süreceği Playstation TV‘si ile aldığı olumlu yorumlara göre düzenlemeler yapacağını bildirdi. Dual Shock 3 sahibi olmadan cihazın bir işe yaramayacak olması, tek başına fiyatının ucuz sayılabilecek seviyede olmasıyla birlikte bir handikabı da beraberinde getiriyor.

99 USD fiyatı ile uygun ve makul bir seviyede olsa da Playstation TV’nin paketine HDIM kablosu Dual Shock 3 ve hafıza kartı eklenerek fiyatının 140 USD civarında olması ve paket halinde satılması bekleniyor. Yenilikçi ve rakip tanımaz teknolojileriyle Sony, konusunda işinin uzmanı olduğu alanlarda yapacağı yenilikçi tasarımlar ile çok daha fazla takipçisini mutlu edeceğe benziyor.

Nitekim yakın zamanda yeni tasarımlarında vitrinde yerlerini alacağı gelen fısıltı haberleri arasında yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz