Otuzuncu Yıla Özel Peugeot GTi

Fransız otomobil devi olan Peugeot mini Hot Hatch modelinin otuzuncu yılını kutluyor. Bu nedenle 30. Yıla özel Peugeot 208 GTi modelini hazırladı. 1984 yılında 205 GTi ile başlayan ve bu efsaneyi 30 yıl sonra anmak adına çok daha güzel ve özel bir araç ile taçlandırmaya karar verdi. Kırmızı ve siyah ile tasarlanan aracın motor gücü ve donanımı daha çok özelleştirilerek unutulmayacak bir şekilde hazırlanmış.

Peugeot firması, bu sınıfa aslında 1984 yılında 205 GTi adında olan 1,6 litrelik motorla giriş yaptı. Daha sonra 1.9 GTi ve benzer tip seçenekler ile güncellenmiş bir model olsa da yine de 1.6 litrelik hacimle yüksek bir güç sunmaya devam edecek. Ancak bu sefer atmosferik değil Turbo’nun desteği ile yol alacak.

Sıkı bir otomobil takipçisi olan kişiler 208 GTi modelinin 1.6 THP 200 beygir güç üreten bir motora sahip olduğunu bilir. Firma bu gücü +8 birim arttırmış ve 208 beygire ulaştırmış. Aslında 8 vurgusu sadece güç seçeneğinde ön planda değil. 18 inçlik mat siyah ve çok kollu jantları tercih eden firma senkronizasyon için renk konusunda da uyum göstermiş. Otomobilin bir bölümü siyah ama c sütunundan itibaren arkaya doğru kırmızı renk ile geçiş sağlanmış. İç mekanda da aynı tema kullanılarak çok iyi bir şekilde uyum sağlanmış.

Kaynak: www.oto-park.com

Otuzuncu Yıla Özel Peugeot GTi
Otuzuncu Yıla Özel Peugeot GTi
Paylaş
Önceki İçerikMotorola Yeni Renk Seçeneklerinde Altın Dahil Olan Moto 360’ı Gösterdi
Sonraki İçerikNokia Microsoft’a Taşınıyor
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz