Türkiye’de yapılan araştırmada binek araç kullanımlarının %45’i dizel araç olduğu ortaya çıktı.

Bosch Türkiye tarafından yapılan otomotiv araştırması Türkiye’de otomobil sürücülerine yönelik yapıldı. Araç kullanım alışkanlıklarının belirlendiği araştırmada dizel araçlara olan ilginin günden güne arttığı, hibrid araçların ise daha vatandaş tarafından benimsenmediği görüldü.

Türkiye’de mevcut durum

Araştırmada Türkiye’deki araç yakıtının mevcut durumu da ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Rapora göre Türkiye’de mevcut araçların yüzde 45’i dizel, yüzde 29’u LPG ve yüzde 26’sı da benzinli.

Tercih dizel

Dizelin giderek popüler olduğunu ortaya koyan raporda sürücülere sorulan “Yeni aracınız nasıl olacak” sorusuna katılımcıların yaklaşık %60’ı dizel yanıtını verdi. Mevcut yüzde 45’lik oranının, yeni araç alımları ile gelecek yıllarda çok daha artması öngörülüyor.

Trafikte kadın-erkek farkı

Araştırmanın ilginç yanı da trafikte kadın ve erkekler arasındaki farklar oldu.  Bir araç alırken erkek sürücüler fiyatı önemserken kadın sürücüler aracın yol tutuşuna dikkat ediyor. Kadın ve erkek sürücüler arasındaki diğer fark ise erkeklerin yakıt tipine kadınlara göre daha fazla dikkat etmesi.

Trafikteki sorunlar

Bosch tarafından yapılan araştırmada sürücülerin türkiye’de yaşadığı sorunlar da ele aldı. Rapor sonuçlarına göre yollarda en çok yaşanan sıkıntılar şöyle oldu; park yeri bulamamak, far ayarlarının önemsenmemesi, yayaların dikkatsiz bir şekilde yola çıkması, araçların gereksiz yere şerit değiştirmesi, sinyal kullanılmaması.

Paylaş
Önceki İçerikWindows 10 Genel Özellikleri Belli Oldu
Sonraki İçerikGTA 5’te 1080p Ayrıcalığı
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz