OneNote, öğrencilerin notlarından projelerine kadar her ölçekteki çalışmalarını düzenlemelerine yardımcı olan kullanışlı, güçlü ve olağanüstü etkili bir araç. OneNote’u buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

1. OneNote, hangi formatta olursa olsun bütün ders malzemenizi tek bir dijital defterde toplayarak düzenler

Yapacağınız işlerin listesini ya da derslerde yapılan PowerPoint sunuları ekleyin, web sitelerine bağlantı verin, ses ve görüntü dosyalarını düzenleyin ve tüm içeriğinizi önceliğe göre etiketleyin. Artık farklı programlar arasında gidip gelmenize, kâğıt tomarları arasında arama yapmanıza gerek yok. OneNote ile ihtiyacınız olan her şey parmaklarınızın ucunda.

blog_OneNote1

2. Gerçek zamanlı işbirliğiyle grup çalışması çok kolay

İster aynı odada, ister okulun farklı yerlerinden çalışın, ister telefon, tablet ya da masaüstü bilgisayar kullanın, OneNote size kimin ne üzerinde çalıştığını gösteren düzeltme işaretleri sağlar. Notları, yapılacak işler listesini dilediğiniz şekilde kolay ve basitçe yakalayın, otomatik olarak kaydedilen, aranabilir dijital defterlerde düzenleyin,  proje veya grup çalışmalarınızda bütün işbirliğinizi tamamen OneNote içinden yürütün. Çalışma grubunuzla beyin fırtınası yaparken yararlanmak için dosyaları kırpın, yazdırın, ekleyin ve etkileyici grup projeleri hazırlayın.

blog_OneNote2

3. Dilediğiniz an, dilediğiniz cihazdan, çevrimiçi veya çevrimdışı çalışın

OneNote, yoğun temponuz için esnek bir defterdir. Sınıfta, evde, hatta bir kafede olun, OneNote içeriklerinizi sizin için otomatik olarak eşitler; böylelikle çevrimdışı olduğunuzda da içeriklerini eliniz altındadır. Farklı yerlerde çalışmak istediğinizde artık birkaç cihaz veya defteri birden taşımanız gerekmiyor.

blog_OneNote3

4. Notlarınızın önemli bölümlerini işaretleyin, ideal çalışma rehberiyle daha sonra kolayca bulun

Bağlantılı sesli notlarla hem sesli kaydedin hem de yazılı not tutun, yazdığınız notlar ses kaydında karşılık gelen yerlere bağlantı versin. Ders çalışırken yazılı notlarınızda yalnızca belli bölümleri aratarak önemli ses kayıtlarını bulur ve dinleyebilirsiniz. Sonradan okumak için hocanızın bütün söylediklerini hatırlamaya ya da kelimesi kelimesine yazmaya çalışmanıza artık gerek yok. OneNote ile her dersiniz için ideal bir açıklamalı çalışma rehberine sahipsiniz.

OneNote4

5. Klavyede ya da el yazınızla yazın, çizim yapın, nasıl istiyorsanız öyle çalışın

Ekran kalemi kullanarak notlarınızı elle yazın veya şema çizin. OneNote el yazısıyla yazdığınız notları kitap harflerine dönüştürecektir. Klavyede yazmayı tercih ediyorsanız, OneNote metin, yapılacaklar listesi ve tablolarla seri ve esnek çalışmak için tasarlandı. Kaleminiz dilediğiniz gibi serbestçe yazmanızı sağladığı için yaygın kullanılmayan simgeler, matematik denklemleri, yabancı diller hiç sorun olmaz. Sayfanın herhangi bir yerine yazın. OneNote not almayı ve bilgileri düzenlemeyi çok daha hızlı ve kolay hale getirir.

OneNote5

6. Kendinizi sınamak için bağlantılı notlar özelliğini kullanın

Bu Kısa İpucu videosunda, farklı kaynaklardan gelen araştırma ve içeriklerinize dayanarak kendinize küçük bir sınav yapmak için Masaüstüne Yerleştir özelliğini nasıl kullanacağınızı göreceksiniz. Bağlantılı Notlar özelliği bir bilgi veya görüntüyü tam olarak nereden aldığınızı da hatırlar, böylelikle OneNote içinde kendinize aldığınız notlarınızı araştırıp alıntılamak için mükemmeldir.

OneNote6

Düzenli, verimli çalışmak, arkadaşlarınızla işbirliği yapmak için OneNote’u nasıl kullanabileceğinize ilişkin daha fazla fikir için yeni, Öğrenciler için OneNote interaktif kılavuz sayfasına bakın. Ayrıca, buradaki öğrenciler için ipuçları ve püf noktaları sayfasının sonunda ücretsiz Office ve OneNote için uygun olup olmadığınızı öğrenin.

Haberi Yazan: Eyyüphan Keskin

Haberin Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz