Bilgisayar oyunlarının ve grafik isteyen uygulamaların artması ile birlikte eski donanımlar yetersiz kalmaya başladı. Bundan dolayı da yeni cihazlar geliştirilmeye başlandı. Bilgisayar için en önemli merkezlerden olan çipsetlerde de rekabet yıllardır devam ediyor. Kaliforniye merkezli olan ve dünyada en önce gelen çipset üreticilerinden biri olan NVIDIA‘a da bu sektörde koltuğu kimseye bırakmıyor. Nvidia yeni giriş seviyesinde 3 ekran kartı modelini tanıttı.

Maxwell tabanlı üretilen Nvidia GeForce 920MX, 930MX ve 940MX modelleri 920M, 930M ve 940M’in yerini dolduracak gibi görülüyor. Modellerden en iyisi olan GeForce 920MX’in özelliklerine bakacak olursak şu şekilde. Donanımda 384 CUDA çekirdeği bulunuyor ve saatte 1176 mHZ hızında çalışabilmekte. Belirtilenlere göre eski modele göre %20 daha fazla performans umuyor.

Diğer model olan GeForce 930MX‘de ise 256 CUDA çekirdek kullanılmış ve saatte GDD5 bellekli modelde 967 mHZ hızında çalışıyor. DDR3 modelde ise 1006 mHZ hızında çalışmakta. Yeni ekran kartlarının ne zaman piyasaya çıkacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak en kısa sürede piyasada yer alması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz