Nokia’nın full HD AMOLDED 5 inç ekranlı yeni akıllı telefonu detaylı şekilde incelendi. Donanımıyla dikkat çeken Lumia 930 bakalım bize neler sunuyor.

Nokia,  Lumia 1520 akıllı telefonunun sahip olduğu ve sunduğu bazı özellikleri daha uygun şekilde sunmayı hedefleyen yeni nesil akıllı telefonu Lumia 930’u piyasaya sürdü.

Qualcomm’dan Snapdragon 800 işlemcisinden gücünü alan akıllı telefonun grafik işlemcisi Adreno 330 ve 2 GB RAM’e sahip.  32 GB dahili hafızaya ek olarak da microSD kart desteği bulunuyor ve 5 inç büyüklüğünde Full HD AMOLED ekran ile birlikte geliyor.

Ekran kaplaması Corning Gorilla Glass 3 ve ClearBlack Display teknolojisiyle oluşturulmuş ve başarılı bir görüntü kalitesi sunuyor. Ürün kasa çerçevesi bakımından alüminyumdan tasarlanmış ve arka tarafında polikarbon malzeme kullanılmış

Genel olarak akıllı telefona baktığımızda kaliteli hissini yakalayabiliyoruz. Nokia Lumia 930 kamera deneyimi ve genel sistem performansı bakımından oldukça başarılı.  Ayrıca cihaz Windows Phone 8.1 sürümünü kullanmaktadır. Geçmiş Windows Phone sürümündeki bazı eksik yönler bu yeni Windows Phone’da kapatmış olacak.

Cihazın fiyatı hakkında detaya inmek gerekirse; 1800 TL’dir. Kalınlığı 9.8 mm ve ağırlığı 167 gr.’dır. Lumia 930’un ön kamerası 1.2 MP ve 720p video kaydı bulunuyor. Arka yani ana kamerası Full HD Video kaydı yapıyor, optik imaj sabitleyiciye sahip, Carl Zeiss Lensten oluşuyor ve 1 / 2.5 20 MP sensörü bulunuyor.

LUMİA 930
LUMİA 930
Paylaş
Önceki İçerikHere Maps Samsung’ta
Sonraki İçerikSamsung’tan Unpacked Videosu Geldi
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz