Milyonlarca Uygulama Yakında Google Play Store'dan Silinebilir

Google, son 24 saat içinde dünya çapındaki geliştiricilere, şirketin Kullanıcı Verileri politikasını ihlal eden Play Store‘daki “görünürlüğü sınırlama”  ya da uygulamalarını kaldırma niyetini belirten bildirimler gönderiyor. Çoğu dev için ihlal basit bir şey gibi görünüyor: Bir gizlilik politika eksikliği. Google firması, uygluama mağazası Play Store’da gerekli güvenlik şartlarına uymayan milyonlarca “zombi uygulama”yı silmeye hazırlanıyor

İşte tam metin:

İşte Google Play Store’un gönderdiği o mesaj

Google’ın, rahatsız edici uygulamalarla ilgili işlem yapmayı planlaması, Play Store’u çöpe atan milyonlarca “zombi uygulaması” nı etkilemektedir.

Bazıları için olsa da, hareket hoş karşılanıyor. Nerd Ajansı’nın Jack Cooney – popüler “Hip Hop Ninja!” Uygulaması yaratıcısı şöyle diyor:

”Bence harika, bu, pek çok önemsiz ve zombi uygulamanın Google Play mağazasını temizleyecek; oyunlarımız, mağazadaki daha fazla görünürlük sağlayacak ve arama terimleri daha da dağınık hale gelecektir. Bu, insanlara Hop Hop Ninja gibi uygulamalarımızı bulmalarını kolaylaştıracaktır! Ninja veya Nerd Agency gibi daha iyi anahtar kelime aramaları ile daha alakalı sonuçlar bulabilirsin. (Android için geliştirilen bir önceki acı noktası).”

Android geliştiricileri arasında segmentasyon konularının yanı sıra en sık kullanılan noktalardan biri, aradıklarını bulmak için zaman zaman zorlaşan kalabalık bir pazardır. Google’ın yaklaşan tasfiyesi – belki de zorla tüketici gizlilik kaygılarına hoş geldiniz yan etkisi olarak – gürültüyü temizlemeye ve kullanıcıların bu durumda sinyali veya uygulamayı bulmasına yardımcı  oluyor.

Uygulama geliştiricilere yollanan acil mesajda, talep edilen bu düzeltmenin 15 Mart 2017 tarihine kadar tamamlanması isteniyor. Aksi takdirde, Google’ın uygulamanın görünürlüğünü düşürme ve hatta uygulamayı mağazadan silme hakkının uygulanacağı belirtiliyor.

Google bu şekilde Play Store‘daki milyonlarca “zombi uygulama”yı temizlemeyi planlıyor. “Zombi uygulama” uzun süredir güncellenmemiş ve artık geliştiricisi tarafından desteklenmeyen eski yazılımlara verilen isim. Bu uygulamalar silindiği takdirde, devamlı geliştirilen ve güncellenen yeni uygulamalar aramalarda daha yüksek sıralarda görünebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz