Geçtiğimiz aylardan bu yana gündemimizde önemli bir yer kaplayan Microsoft Orta Doğu ve Afrika Eğitim Bloğu‘nu tanımaya ne dersiniz?

Nedir?

Bu eğitim bloğuyla, Microsoft’un Orta Doğu ve Afrika bölgesinde göze çarpan en yeni eğitim uygulamaları ve eğitim sektöründe değişen politikalara odaklanılıyor. En son geliştirilmiş Microsoft Eğitim teknolojilerinden yapılan yeni etkinliklerine geniş bir yelpazeden haberlerin de paylaşıldığı bir platform burası.

Neler var?

  • İş ortakları, öğretmenler, Microsoft yetkilileri, eğitim ortakları ve hak sahiplerinden gelen güncel postlar.
  • Orta Doğu ve Afrika Bölgesi özelinde eğitim hayatına etkisi bulunan zorluklar, fırsatlar ya da yükselen trendlere yakından bir bakış.
  • One Note, Office 365 ve Minecraft ile kodlama gibi haberlerle, yenilikçi sınıf içi teknolojilerin ve kullanım kılavuzlarının paylaşımı.

Neden eğitim odaklı bir blog?

Orta Doğu ve Afrika Bölgesi, dünyadaki genç popülasyonun en hızlı arttığı bölge. Gençler ve çocuklar mobil ve bulut sistemlerinin öncü olduğu bir ortamda büyüyorlar. Bu sebeple, ileride kendilerini bekleyen rekabete hazır olmaları için dijital ve reel ortam becerilerini geliştirmeleri son derece önemli.

Teknolojinin hızlı ilerleyişi öğrenim hayatının gelişimi için pek çok fırsat yaratıyor; ama ihtiyaca özel odaklı teknolojik çözümler üretmenin değeri unutulmamalı. Daha da önemlisi,  teknoloji hayatımızı her ne ölçüde kolaylaştırsa da hiçbir teknoloji tecrübeli öğretmenlerin, çocukların eğitimindeki önemini ikinci plana atamıyor.

Microsoft gerek Orta Doğru ve Afrika’da gerek tüm dünyada yerel ortaklarşa işbirliği içinde çalışarak , yenilikçi teknolojik  çözümler üretiyor ve bu sayede öğretmen ve öğrencilere hep daha fazlasını başarmaları için destek oluyor.

Bloğumuzu takip etmenizi ve RSS Feed’e üye olmanızı umuyoruz- Tüm geri dönüşleriniz ve fikir bildirimlerinize açık olduğumuzu belirtmek isteriz!

Haberin Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

Haberi Yazan: Ayşenaz Demirkol

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz